Pervari'de 208 Kız Çocuğu Erken Yaşta Evlendirilmekten Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Pervari'de 208 Kız Çocuğu Erken Yaşta Evlendirilmekten Kurtarıldı

Pervari\'de 208 Kız Çocuğu Erken Yaşta Evlendirilmekten Kurtarıldı

Siirt'in Pervari İlçe Kaymakamlığı tarafından, erken yaşta evliliklerin önüne geçmek için başlatılan çalışmalar sonuç verdi.

15.03.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Pervari İlçe Kaymakamlığı tarafından, erken yaşta evliliklerin önüne geçmek için başlatılan çalışmalar sonuç verdi. Aileler ikna edilerek 208 kız çocuğu okula kaydettirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Murat Kahraman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında kız çocukların okullaşmasının sağlandığı, projenin erken yaşta yapılan evliliklerin de önüne geçtiğini söyledi. Kaymakam Kahraman, "Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlaması noktasında çok önemli bir proje olan 'Gönül Elçileri Projesi' ile erken yaştaki evliliklerin önüne de geçmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca proje ile gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılmasıyla eğitimi yarıda kalmış bayanların eğitimlerini tamamlamaları ve meslek edinmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen bu projeli kapı kapı ev gezerek bayanları bilgilendiriyoruz. Bu kapsamda İlçemiz merkez ve köy okullarında görev yapan gönüllü idareci ve öğretmenlerin yaptıkları alan taramaları sonucunda, açık ortaokula 17 kız öğrenci, açıköğretim lisesine 179 kız öğrenci kaydedilmiştir. Ayrıca Kız Teknik ve Meslek Lisesi açık öğretim bölümüne 12 kız öğrenci kaydedilmiştir. Genel toplamda ise 208 kız öğrencinin kaydı yapılmış olup alan taramaları halen devam etmektedir" dedi.

Proje kapsamında eğitim-öğretime kazandırılan kız öğrenciler, kaymakamlığı ziyaret ederek İlçe Kaymakamı kahraman ve eşi Nurdan Kahraman'a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Erken yaşta evlilikler hakkında da öğrencilere bilgi veren Kaymakam Kahraman, bu konularda sıkıntı yaşayan kızların kendilerine rahatlıkla ulaşabileceklerini, kendilerinin de bu durumda olan kızlara destek vereceğini sözlerine ekledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pervari'de 208 Kız Çocuğu Erken Yaşta Evlendirilmekten Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement