Pervari'de Eğitim Sokağında Sağlık Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Pervari'de Eğitim Sokağında Sağlık Eğitimi Verildi

Pervari\'de Eğitim Sokağında Sağlık Eğitimi Verildi

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Pervari İlçesi’nde “Eğitim Sokağı” kurarak, sağlık hizmeti verildi.

07.03.2014 14:47

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Pervari İlçesi'nde "Eğitim Sokağı" kurarak, sağlık hizmeti verildi.

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin sağlık düzeyinin yükseltilmesi,korunması, geliştirilmesi ve daha sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek amacıyla hizmete açılan Eğitim Sokağı'nda 9 branşta sağlık hizmeti verildi.

Türkiye'de ilk kez bir eğitim sokağı yaptırılarak hizmete girdiğini belirten Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Doğan, projeyle bireyleri hastalıklar konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.Doğan, "Bu kapsamda eğitim sokağının ilk adresi Pervari ilçesi oldu. Pervari ilçe meydanında kurulan Eğitim sokağında 9 branşta uzmanlar tarafından eğitimler verildi. Organ Bağışı, El Hijyeni, Erken Yaşta Yapılan Evliliklerin Sakıncaları, KOAH, Emzirme Danışmanlığı, Ağız ve Diş sağlığı, Diyabet, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Zoonotik Hastalıklar konularında eğitimler verildi," dedi.

Pervari ilçe halkının ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği 'Eğitim Sokağı'nı Pervari Kaymakamı Murat Kahraman ziyaret etti. İl Sağlık müdürü Dr. Serkan Aslan'da Eğitim Sokağı çalışmalarının diğer ilçelerde de devam edeceğini söyledi.

Pervari Kaymakamı Murat Kahraman ise yaptığı açıklamada "Her şeyin başı eğitimdir, bu nedenle ilçemizde yapılan bu eğitim çalışmaları nedeniyle Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pervari'de Eğitim Sokağında Sağlık Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement