Pervin Buldan'dan Grevdeki İşçilere Destek - Son Dakika
Politika

Pervin Buldan'dan Grevdeki İşçilere Destek

Pervin Buldan\'dan Grevdeki İşçilere Destek

HDP Grup Başkan Vekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Karakoyunlu ilçesinde grev yapan tekstil işçilerini ziyaret ederek destek verdi.

05.03.2015 11:35  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Karakoyunlu ilçesinde grev yapan tekstil işçilerini ziyaret ederek destek verdi.

Karakoyunlu ilçesinde üretim yapan bir tekstil fabrikasında çalışan bir kısım işçi, işverenin 'fazla mesai yapacaksınız ve herhangi bir ek ücret almayacaksınız' sözlerinin ardından grev başlattılar. Aralarında HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, DBP Iğdır İl Eş Başkanı Murat Yerlikaya, Iğdır Belediyesi eş başkanları Murat Yikit ve Şaziye Önder, Hoşhaber Belde Belediyesi Eş Başkanı Ali Çam, Iğdır İl Genel Meclis Üyesi A. Kadir Özsular'ın da bulunduğu heyet, işçilerin sorunlarını dinlemek ve destek vermek üzere eylem alanına geldiler. İşçiler adına konuşan Serkan Kızıl, işverenin kendilerine ek ücret vermeden fazladan çalıştırmak istediklerini söyledi. Kızıl, "Biz 3 aydır cumartesi günleri fazla çalışıyorduk. İşveren bize 'arkadaşlar günde çıkardığımız kot sayılarını bin 300'e çıkaralım, kendi yağımızda kavrulalım ve zarar etmeyelim' dediler. Biz bunu da kabul ettik. Bu sayıyı bin 400, bin 500'e kadar yükselttik. Sonra tekrar bizlerle toplantı yaptılar. Bizlere şimdi de 'yok yine zarar ediyoruz. Sayıyı bin 700'e çıkarın ve bundan sonra sabah 07.00 ile 18.15 arası çalışacaksınız. Bu da zorunludur. Size herhangi bir ek ücret ödenmeyecek. Çalışan çalışır çalışmayan ise işte kapı burada yol alabilir' dediler. Bu beden 10 saat üzeri her gün kaldıramaz. Önceliğimiz fazla mesai yapmak istemiyoruz. Şayet bu olacaksa da karşılığında ek ücretimizi istiyoruz" dedi.

HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, tekstil fabrikasına geçerek, yetkili kişiler olmadığı için herhangi bir görüşme gerçekleştiremediler. Bunun üzerine heyet dışarıda tekrar işçilerle görüştü. İşçilere seslenen Pervin Buldan, "Öncelikle böyle bir mecburiyet yok. İşveren kendi zararını işçinin emeği üzerinden kazanamaz. Bizler bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Bu zihniyet işçileri köle olarak kullanma zihniyetidir. O yüzden kabul etmiyoruz. Bizler öncelikle işverenlerinizle görüşeceğiz. Görüşmeye yanaşmadıklarında bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le telefonda görüşeceğini belirten Buldan, "Muhatabımız yok şu anda. Kendileri ile görüşemediğimiz için bundan sonra Sayın Faruk Çelik ile bir görüşme yapacağım. Muhtemelen bu görüşmenin sonuçları sizlere yansıyacaktır. Bu konuda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit ise, insanların emeği üzerinde sıkıntı oluşturulmasına müsaade etmeyeceklerine dikkat çekerek, "Vekilimiz bu kentin vekili, bizler de bu kentin belediye başkanlarıyız. Burada bulunan birçok kişinin bizlere verdiği yetkiyle buradayız. Bizim bu konudaki insanların emeğine bakış açımız nettir. Vekilimiz bunu parlamento ortamında dile getirecek, bizler de yerelde bu konuyu dile getireceğiz. İnsanların emeği üzerinde sıkıntı oluşturulmasına müsaade etmeyiz" dedi.

Iğdır Belediyesi Eş Başkan Şaziye Önder ise, işçilerin bir an önce sendikalara üye olmalarının gerekliliğine vurgu yaparak, "Bir an önce sizlerin emeğini gerçek anlamda savunacak sendikalara başvurmanız lazım. Sendikalar işçilere yapılan bu tür haksızlıklara karşı vardırlar. Onlar size 'sendikalara üye olursanız risk alırsınız' deseler de inanmayınız. Bakınız bugün sendikalara üye değilsiniz. Ama yine de aynı haksızlıkları yaşıyorsunuz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından işçiler, heyeti alkışlarla uğurladılar. İşçilerin protestoya devam edeceği ve yetkili kişiler hakkında adliyede suç duyurusunda bulunacakları belirtildi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Pervin Buldan'dan Grevdeki İşçilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement