Peşmerge ve Pkk, Kerkük'te 2 Köyü Işid'den Aldı - Son Dakika
Güncel

Peşmerge ve Pkk, Kerkük'te 2 Köyü Işid'den Aldı

Peşmerge ve Pkk, Kerkük\'te 2 Köyü Işid\'den Aldı

Irak'ın Kerkük kentine bağlı köyleri elinde bulunduran IŞİD'e karşı bu sabah saatlerinde Peşmergeler ve PKK'lılar operasyon düzenledi.

30.09.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Kerkük kentine bağlı köyleri elinde bulunduran IŞİD'e karşı bu sabah saatlerinde Peşmergeler ve PKK'lılar operasyon düzenledi. Çıkan çatışmalarda 2 köy IŞİD'ten alındı ve bölgede çatışmalar gün boyu devam etti. Suriye sınırında bulunan Rabia bölgesinde Peşmerge operasyonunda, IŞİD'ın elindeki 22 nokta alındı.

Kerkük'ün Tavuk nahiyesine bağlı ve IŞİD'in elinde bulunan Vahda, Adşaha ve Üzeyriye köylerine bugün saat 05.00 sıralarına Peşmerge ve PKK'lılar tarafından saldırı başlatıldı. Köylerdeki IŞİD militanlarının karşılık vermesi üzerine bölgede şiddetli çatışma başladı. Saatler süren çatışmaların ardından Adşaha ve Üzeyriye köyleri IŞİD'in elinden alınırken, çatışmalarda Peşmerge ve PKK'lılardan ölenler ve yaralananlar oldu. Yaralı Peşmergeler, bölgeden alınıp hastanelere gönderildi. IŞİD'in verdiği kayıpla ilgili bilgi alınamadı.

VAHDA KÖYÜNDE ÇATIŞMA

Adşaha ve Üzeyriye köylerinden kaçan IŞİD'lilerin gittiği Vahda Köyü'ne saat 12.00 sıralarında Peşmerge ve PKK'lılar sızma girişiminde bulundu. Bu sırada bölgeye uzun menzilli toplar, Katyuşa füzeleri ve ağır silahlarla donatılmış Peşmerge takviye olarak gönderildi. Peşmergeler, Doçka toplar, Katyuşa füzeleri ve keskin nişancılarla IŞİD militanlarının bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı.

Yaklaşık 150 IŞİD militanının bulunduğu belirtilen Vahda Köyü'nde çatışma gün boyu sürerken yerel kaynaklar çatışmanın olduğu bölgede savaş uçaklarının da keşif uçuşu gerçekleştirdiğini, ancak uçakların hangi ülkeye ait olduğunun belirlenemediğini söyledi.

RABİA'DA 30 İŞID NOKTASINA OPERASYON

Peşmergeler yine bu sabah saatlerinde Suriye sınırındaki Rabia bölgesinde IŞİD'in elinde bulunan 30 ayrı noktaya eş zamanlı saldırı başlattı. Catışmalarda 22 bölge IŞİD'in elinde kurtarıldığı belirtilirken, buradan kaçan IŞİD militanları Rabia'ya döndü.

Peşmergeler ile IŞİD militanları arasında bölgedeki çatışmalar sürerken, Rabia içinde bulunan IŞİD güçlerinin de etkisiz hale getirilmesi için sıcak takibin sürdüğü kaydedildi. - K

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Peşmerge ve Pkk, Kerkük'te 2 Köyü Işid'den Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement