Petrol İhraç Limanına Roketli Saldırı: Çok Sayıda Ölü Var - Son Dakika
Dünya

Petrol İhraç Limanına Roketli Saldırı: Çok Sayıda Ölü Var

Libya'da, radikal İslamcı militanlar ülkenin en büyük petrol ihraç limanına roket saldırısı düzenlendi. Sürat teknesinden atılan roket sonucunda çok sayıda ölü var.

28.12.2014 11:21  Güncelleme: 11:24

Libya'nın dünden bu yana önemli petrol tesislerine düzenlenen saldırılarda 20'den fazla askerin öldüğü bildiriliyor. Militanlar roketleri, sürat teknelerinden fırlattı.

PETROL TANKI ALEV ALDI

AFP haber ajansına konuşan Libyalı yetkililer, Libya Şafak Hareketi mensuplarının gece El Sidra Limanı'na yaklaşarak roket attıklarını, bir petrol tankının saldırıda alev aldığını söyledi.

YANGIN BÜYÜDÜ

Liman yetkililerinden alınan bilgiye göre, limandaki petrol tankında çıkan yangın, iki tanka daha sıçrayarak büyüdü. Yangın, itfaiyenin tüm çabalarına rağmen kontrol altına alınamadı. Yetkililer, bölgeyi ele geçirmeye çalışan taraflar arasındaki çatışmaların devam etmesi nedeniyle itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alamadığını belirtti.

EN AZ 19 ASKER ÖLDÜ

El Sidre Limanı'nın batısındaki Sirte şehrinde de bir petrol rafinerisine roket saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 19 askerin öldüğü söyleniyor.

ABD VE İTALYA'YA DESTEK ÇAĞRISI

Tobruk hükümeti İçişleri Bakanı Amr es-Sanki, olaya ilişkin yazılı açıklamasında, ABD, Almanya ve İtalya'nın büyükelçilerine destek çağrısında bulundu. Petrol depolama tanklarının Libya Şafağı (Fecr-i Libya) milislerince kasten hedef alındığını savunan Sanki, yangının çevresel felaketlere neden olabileceği konusunda uyarı yaptı.

ÜLKENİN EN ÖNEMLİ PETROL SAHASI

Libya'nın Akdeniz sahilinde yer alan Sidra tesisi, depolama tankları ve nakliye tankerleriyle ülkenin en önemli petrol sahalarından sayılıyor.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, mayıs ayında emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Bu olayların ardından biri Tobruk'ta biri Trablus'ta olmak üzere iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr-i Libya) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Petrol İhraç Limanına Roketli Saldırı: Çok Sayıda Ölü Var
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Petrol İhraç Limanına Roketli Saldırı: Çok Sayıda Ölü Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Emrah: Kaddafiyi daha cok ararsiniz. . . . . 27 2 Yanıtla
  • PETROL FİATLARI YÜKSELECEK OH OHHH: PETROL FİATLARININ DÜŞMESİNE KARŞIYIMDIR: DÜNYA NIN EN KALİTELİ PETROLLERİ KÜRTLERİN ELİNDE. . . PETROL ÇIKARMAK O KADAR KOLAY MI. KÜRT EKONOMİSİNİ BOZMAK İÇİN DÜŞÜRÜYORLAR. . . SONRA KÜRT PETROLLERİ MOTORUN ÖMRÜNÜ UZATIR. PAHALI BİLE OLSA KÜRT PETROLÜ ALMAK LAZIM GELİR. . BAŞKA PEROLLER MOTORU BOZAR. KULLANMAYIN KULLANMAYINÇ KÜRT PETROLÜ KULLANIN. MORORUN ÖMRÜ UZASIN. petrol fiatlarının düşmesine karşıyımdır. . BANA KRO DİYECEK TİRKOLARA DA CEVABIM. Kürtçede kıro, kırıg'ten gelir oda bazı yerlerde 'oğlan' yada erkek çocuk anlamına gelir kelimeler çoğo kişiler tarafından kısaltılarak okunduğu için kırıg'e kıro denmiştir cahil kişilerde bunu anlamayıp alay etmek küçük düşürmek için kullanır fakat kendisinin alay kunusu olduğunun farkınna varmaz 4 10 Yanıtla
  • ergÃ?Â?Ã?Â?Ã?Â?Ã?¼n sp agd: O çocuğu ajanslar müslümanlara radikal falan filan demeyin müslümanlar elbetteki itlere karşı kendini savunacak hedef olmak istemiyorsanız haddini zi bilin 5 7 Yanıtla
  • sırada türkiyemi bir düşünün: türkiyenin aynı kaderi yaşaması uzak değil islamda aşırıya kaçmak gözlerinin kör ve vicdanının olmamasına sebep oluyor islam o zaman militarist oluyor ak partinin gelmesiyle türkiye dindarlaştı bu dindarlaşmayla birlikte aşırı islamcılar çoğaldı eskiden türkiyede bu kadar aşırı islamcı yoktu ama bugün ışide türkiyeden binlerce insan katıldı kimisi öldü kimisi hala savaşıyor ve gitgide türkiyede güçleniyorlar yarın türkiyenin şeriata yada ırak ve suriyedeki gibi halifelikle yönetilmesini isteyecekler o zaman türkiye içinde alarm zilleri çalacak ama artık kazanan onlar olacak haydi milletin adamına oy vermeye devam nede olsa sonunuz belli işşallah pişman olmazsınız 5 4 Yanıtla
  • be yourself: Konunun islamla ne alakasi var oralar neden isgal edildi rahmetli kaddafi oncesi ve sonrasi donemlere iyice bak can dersimli yaptigin yorum mantik icermiyor freni patlamis kamyon gibi gidiyorsun konulari etraflica arastir isine gelir gelmez 6 0 Yanıtla
  • Meto: Yemin et inanayim 0 2 Yanıtla

Advertisement