Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması

"Bu yılın son 5 ayında 600'e yakın işçi yaşamını yitirdi.

08.07.2014 11:01

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, bu yılın son 5 ayında 600'e yakın işçinin yaşamını yitirdiğini belirterek, iş kazalarının önüne geçilebilmesi için taşeron işçilerin şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Gebze'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Öztaşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanını halkın seçeceğini belirtti.

Seçimin en önemli demokratik hareketlerden biri olduğunu, işçilerin de sandığa giderek tercihini kullanacağını anlatan Öztaşkın, adaylar içerisinden kendilerine en yakın gördükleri kişiye oy vereceklerini kaydetti.

Öztaşkın, sendikaların veya sendikal hareketin, üyelerini herhangi bir adaya yönlendirmesinin söz konusu olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bir sendika, emek örgütü olarak cumhurbaşkanının işçi sınıfının sorunlarına önem veren, ülkemizdeki ekonomik, sosyal, siyasal politikaları emekten yana olmasına önderlik edebilecek, ülkemizde barışı tesis edilecek, katkı sunacak birisi olmasını isterdik. Bu yönüyle işçiler ve emekçiler olarak baktığımız zaman mevcut adayların çok da emekten yana olduklarını söyleyemeyiz."

Türkiye'de sendikal hareketinin en önemli sorunlarından birinin küçülme ve bölünmesi olduğunu vurgulayan Öztaşkın, gücünü ve yetkinliğini yitiren sendikal hareketin, konfederasyon, işçi ve memur ayırımı yapmaksızın tek çatı altında toplanması gerektiğini bildirdi.

Öztaşkın, Soma faciasının iş güvenliği açısından bir milat olabileceğini dile getirerek, Soma'daki olayın yıllardır uygulanan ucuz iş gücü politikalarının bir sonucu olduğunu savundu.

Her gün ortalama 4 işçinin iş cinayetine kurban gittiğini, geçen yıl 1235 işçinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Öztaşkın, "Eğer bu olayın üzerine gidilmeye devam edilirse, özellikle sendikalar, konfederasyonlar bir program dahilinde Türkiye'deki ucuz, örgütsüz, güvencesiz işçiliğe yönelik bir mücadele içerisinde olurlarsa elbette Soma bir milat olabilir. Bu yılın son 5 ayında 600'e yakın işçi ne yazık ki yaşamını yitirdi. Bunların ortadan kaldırılabilmesi için bütün taşeron işçilerin sendikalı, güvenceli, yasalardan doğan bütün haklarını kullanan ve o iş yerlerinde çalışan asıl işçinin ücret ve sosyal haklarına sahip bir statüye kavuşturulması gerekiyor" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement