Pilotların Başkanlık Mücadelesi 20 Ocak'ta - Son Dakika
Güncel

Pilotların Başkanlık Mücadelesi 20 Ocak'ta

Pilotların Başkanlık Mücadelesi 20 Ocak\'ta

Thy'nin iki renkli Kaptan pilotu, Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA)'nın 20 Ocak 2016'da yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık için yarışacak.

07.01.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Thy'nin iki renkli Kaptan pilotu, Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA)'nın 20 Ocak 2016'da yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık için yarışacak. 30 Aralık 2015 günü salt çoğunluk sağlanmadığı için 20 Ocak Çarşamba gününe ertelenen Genel Kurul'da seçilecek kaptan pilot, son iki dönemdir başarılı bir yönetim gösteren Kaptan Pilot Gürcan Mantı'dan görevi devralacak.

Başkan adaylarından Kaptan Pilot İlyas Karagülle, 2014 yılında Kharkiv- İstanbul seferini yaparken kaçırılmak istenen ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirilen Pegasus Havayolları'na ait uçağın pilotu. Halen THY'de görev yapan ancak olayın yaşandığı o dönemde Pegasus'ta çalışan kaptan pilotlardan olan İlyas Karagülle, yaşanan kaçırılma olayı sonrası yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

" Kaçırıldıktan sonra kuleye bilgi vermiştim. Bu arada Balıkesir'den kalkan F-16'lara da kendilerini göstermeyecek bir şekilde arkamdan gelmelerini ikaz ettim. Onlar da uydular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Korsanı yanıltmak için 'Soçi'ye iniyoruz' anonsu yaptım. Bunu bir kaç kez ingilizce ve Türkçe olarak yaptım. Korsana tercüme ettiler. Yolcumuz da dahil olmak üzere İstanbul Sabiha Gökçen'e indiğimizi kimse bilmedi. Daha sonra öğrendiler. Kurtarma timlerinin her kapıdan girerek operasyonu yaptı."

İlyas Karagülle, Pegasus'ta görev yaptığı sırada Marmara Denizi'ne sintine boşaltan gemiyi ihbar ederek çevrecilerden büyük takdir almıştı.

ALMAK İÇİN DEĞİL VERMEK İÇİN ADAYIZ

İlyas Karagülle'nin, seçim bildirgesinden bazı bölümler şöyle:

" Listemiz hem bilgi, hem enerji sahibi meslektaşlarımızdan kurulu. Ama en önemlisi hepimizin iyi niyetli olmak gibi bir ortak paydası var. TALPA'ya almak için değil vermek, katkı sunmak temel hedefimiz. Geçmişin birikim ve tecrübesini yok saymıyoruz. Üzerine ne konulabilir onu düşünüyoruz. Gelişen, değişen dinamik bir sürece ayak uydurarak takip eden değil takip edilen bir anlayışı hakim kılacağız.  Proaktif bir yönetim anlayışı uygulayacağız. Emeğe, bilgiye, birikime, tecrübeye, verilen her türlü katkıya saygı duyacağız. Her türlü eleştiriye değer vereceğiz. Hedefimiz toplumumuzu sonuna kadar temsil etmek, hak ve menfaatlerini korumaktır. Hiçbir meslektaşımızı sahipsiz, çaresiz, yalnız ve ortada bırakmayacağız. Meslektaşlarımıza zarar gelmemesi için gerekirse kendi geleceğimizi riske edeceğiz."

MEHMET AYHAN GÜNAL

TALPA Başkanlığına aday olan Kaptan Pilot Mehmet Ayhan Günal ise sendikal çalışmaları ile teşkilatta tanınıyor. Mehmet Ayhan Günal 2013 yılında Hava-İş Sendikası seçimlerine katıldı, içinde yer aldığı Gökkuşağı ekibi seçimi kazanamadı. Günal, Atatürk Havalimanı'nda yapılan bir toplantıdaki konuşmasında, Beyrut'ta 2 Türk pilotunun kaçırılmasını kokpiti terk ederek protesto eden başka bir pilota destek verdi. Günal, protestoyu yapan pilotun görevine son verilmesi üzerine tüm üyeleri siyah kurdele takmaya davet etmişti.

Kaptan Pilot Mehmet Ayhan Günal, seçim bildirgesinde şunları söyledi:

"Üye artışını mutlaka gerçekleştireceğiz. Karşılıklı bilgi alışverişinin yollarını arttırmak zorunlu. Son teknoloji kullanılarak iletişimin zamanlamasını kısaltmak mümkün. Cep telefonlarımızdan dahi dünyanın heryerinden kesintisiz olarak ulaşabileceğimiz bir TALPA altyapısı oluşturabiliriz. İletişimde, monolog değil, diyalogu sağlayıp, geliştireceğiz." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pilotların Başkanlık Mücadelesi 20 Ocak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement