Pınar Karşıyaka Değer Kattı - Son Dakika
Güncel

Pınar Karşıyaka Değer Kattı

Türkiye Basketbol Liginde 28 yıl sonra şampiyon olan kadrosunun iskeletini 1 hafta içinde kaybeden Pınar Karşıyaka, oyuncular için sıçrama tahtası oldu.

02.07.2015 13:08  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl sonra şampiyon olan kadrosunun iskeletini 1 hafta içinde kaybeden Pınar Karşıyaka, oyuncular için sıçrama tahtası oldu. Pınar Karşıyaka'dan 410 bin dolar alan Dixon 1.2 milyon dolar yıllık ücretle 2 seneliğine Fenerbahçe Ülker ile, yılda 400 bin TL alan Erkan 700 bin TL'ye Türk Telekom'la anlaşırken, Strawberry, Barış ve Diebler de kulüpten koptu.

NBA'de Phonix Suns'ta başlayan kariyerinde son dönemde düşüş yaşayan Strawberry, Karşıyaka'da 250 bin dolar alırken, 2 yıllığına 1.4 milyon dolara Yunan devi Olympiakos'a imza attı.

Pınar Karşıyaka'dan yaklaşık 300 bin dolar yıllık ücret alan Jon Diebler 600 bin dolar karşılığında Anadolu Efes'le anlaştı. Barış Hersek Pınar Karşıyaka'da sergilediği performansla hem A Milli Takım'a dönüş yaptı, hem de 450 bin TL olan yıllık ücretini 1.2 milyon TL'ye yükselterek Fenerbahçe Ülker'in yolunu tuttu. Yeşil kırmızılı ekipte Yönetimin yeni sezonda kadroda düşünmediği oyunculardan Ceyhun ve Yunus Büyükçekmece'yle anlaştı. Sözleşmeleri devam eden Gabriel, Palacios, Cemal'in durumu ise belirsizliğini koruyor.

SARICA'YA BÜYÜK ONUR

Karşıyakalı taraftarların, basketbolda kulübe 1.5 yıl içinde 3 kupa kazandırarak tarihinde ilk kez Euroleague'e taşıyan Antrenör Ufuk Sarıca'yla ilgili kurdukları hayal gerçek oldu. Karşıyaka Belediye Meclisi, Bostanlı'daki Mor Park'ın ismini resmen Ufuk Sarıca Parkı olarak değiştirdi. Taraftarlar, ligdeki play off serisinde parka Sarıca'nın isminin verilmesini istemiş, hatta Ufuk Sarıca Parkı yazılı bir tabela da asmıştı. Karşıyaka Belediye Meclisi ayrıca şampiyon takıma 208 bin TL prim ödemeyi de kararlaştırdı.

Karşıyaka'ya İzmir Büyükşehir Belediyesi de 500 bin TL ödül verecek. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pınar Karşıyaka Değer Kattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement