Pınar Karşıyaka Dev Gibi Başladı - Son Dakika
Güncel

Pınar Karşıyaka Dev Gibi Başladı

Pınar Karşıyaka Dev Gibi Başladı

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Turkish Airlines Euroleague'deki ilk sınavında dünya devi Barcelona Lassa'yı sahasında 71-62 mağlup eden Pınar Karşıyaka, "Devler Ligi"ne gerçek bir "dev" gibi başladı.

16.10.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Turkish Airlines Euroleague'deki ilk sınavında dünya devi Barcelona Lassa'yı sahasında 71-62 mağlup eden Pınar Karşıyaka, "Devler Ligi"ne gerçek bir "dev" gibi başladı.

Navarro'lu, Arroyo'lu, Tomic'li rakibine Arena'yı dar eden yeşil kırmızılı ekip, Euroleague'de gecenin sürprizine imza atarken salonda 5 binin üzerinde Karşıyakalı, ekranları başında milyonlarca basketbolsever, tarihi bir zafere tanıklık etti. 14 ülkeden canlı yayınlanan karşılaşmada sergilediği müthiş basketbolla C Grubu'ndaki diğer rakipleri Panathinaikos, Lokomotiv Kuban, Zalgiris Kaunas ve Zielona Gora'ya da gözdağı veren Pınar Karşıyaka, son dönemde elde ettiği başarıların tesadüf olmadığını kanıtladı.

Pınar Karşıyaka'yı son 3 sezonda finalden finale taşıyan, kulübün müzesine 1 Türkiye, 1 Cumhurbaşkanlığı ve 1 lig şampiyonluğu kupası daha ekleyen başantrenör Ufuk Sarıca, geçen sezon sonunda dağılan şampiyon kadronun yerine 8 yeni transferle kurduğu yeni takımla devler arenasında da başırılı olacağını kanıtladı.

"Bizim bir hayalimiz var" sloganı ile yola çıkan Ufuk Sarıca, "Barcelona Lassa gibi bir takımı 62 sayıda tutmak çok önemliydi, Rakibe fırsat vermedik. Tarihe geçecek çok değerli bir galibiyet aldık. Oyuncularımı kutluyorum, taraftarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Grupta ikinci maçında 22 Ekim'de Yunanistan ekibi Panathinaikos'a konuk olacak Pınar Karşıyaka'da Barcelona Lassa galibiyetinin primi 100 bin TL olarak açıklandı.

ZİRVEYE YERLEEŞTİ

Pınar Karşıyaka, devler arenasındaki ilk maçında elde ettiği Barcelona Lassa zaferiyle Avrupa'nın önde gelen basketbol sitelerinden Eurobasket.com'un Top 100 sıralamasında 1'inciliğe yükseldi. Yerel liglerde, Avrupa kupalarında, son 5 haftada ve play off'larda alınan sonuçlar ile ülke puanının hesaplanmasıyla yapılan sıralamada Pınar Karşıyaka, zirvenin sahibi oldu. Pınar Karşıyaka'yı, CSKA (Rusya), Crvena Zvezda (Sırbistan), Gran Canaria (İspanya) ve Valencia (İspanya) izledi.

İSPANYOL MEDYASINDAN ÖVGÜ

TURKISH Airlines Euroleague C Grubu'nda Pınar Karşıyaka'nın evinde Barcelona Lassa'yı 71-62 mağlup etmesi İspanyol basınında da yankı uyandırdı. İspanya'nın en çok okunan gazetesi Marca, haberi internet sitesinden, "Barça İzmir'de alabora oldu" başlığıyla verirken, El Pais maç sonucunu, "Barcelona Türkiye'de çöktü", Europa Press ise "Barça İzmir cehennemine düştü" ifadeleri ile duyurdu.

BARCELONA LASSA ŞAŞKIN

EUROLEAGUE'de 14 kez Final-Four oynayıp, 2 kez şampiyonluğa ulaşan İspanyol devi Barcelona Lassa, Pınar Karşıyaka mağlubiyeti sonrası şoka uğradı. Kadrosunda Navarro, Arroyo, Tomic, Ribas, Perperoglou, Doellman gibi yıldızları bulunduran takımın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Takımımız ilk yarısı dengeli giden maçın 3'üncü. çeyreğinde dip yaptı. Pınar Karşıyaka bu periyotta 8-0'lık seri yakaladı. Türkler avantajını korudu ve Xavi Pascual'ın adamları bozguna uğradı" ifadelerine yer verdi.

TARAFTAR SUSMADI

Pınar Karşıyakalı taraftarlar, biletleri tam 80, öğrenci 40 TL'den satılan Barcelona Lassa maçında takımı her zaman olduğu gibi ateşleyen en önemli güç oldu. Arena'yı tıklım tıklım dolduran yeşil-kırmızılılar top rakipteyken ıslıklarıyla Barcelonalı oyuncuların konsantrasyonunu bozdu. Söyledikleri marşlarla Pınar Karşıyakalı basketbolcuları motive eden taraftarlara Barcelona Lassa Antrenörü Xavi Pascual'da hakkını teslim etti.

Pascual, karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada salondaki atmosferden olumsuz etkilendiklerini belirterek, "İyi bir maç çıkaramamızın nedenlerinden biri de Karşıyaka taraftarıydı" dedi.

İVERSON UTANDIRDI

Pınar Karşıyaka'nın ABD'li pivotu Colton Iverson, Barcelona karşısındaki performansıyla alkış topladı. Anadolu Efes'le oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndaki oyunuyla eleştiri oklarının hedefi olan Iverson, ligde Beşiktaş'a 18 sayı attıktan sonra Barcelona Lassa'nın da ipini çekti. Müsabakada 16 sayıyla yıldızlaşan Iverson 8 de ribaund aldı.

Pınar Karıyaka'da Kenny Gabriel 12 sayı 10 ribaund ile double double yaparken, Justin Carter, Ragland, Palacios, Josh Carter, Kerem ve Kenan skora katkı sağlayan diğer isimler olarak dikkat çekti. Fenerbahçe Ülker'den kiralanan oyun kurucu Kenan Sipahi, maçın başında attığı 3'lükle Karşıyaka tarihinin Euroleague'deki ilk sayısını kaydetti.

ERTEN: "TESADÜF DEĞİL"

Karşıyaka Başkanı Ali Erten, dev bütçeli İspanyol ekibi Barcelona Lassa, önünde aldıkları galibiyetin sistemli çalışmanın ürünü olduğunu dile getirdi. "Hem bizim için, hem de İzmir için gurur doluyuz" diyen Başkan Erten, "Bu başarı tesadüf değil. Basketbol şube yönetimimize, antrenörümüz Ufuk Sarıca'ya, oyuncularımıza, büyük taraftarımıza, Yaşar Holding'e, Euroleague'e katılmımıza destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu ligi hak ettiğimizi herkes görmüş oldu. Sadece Türkiye değil, tüm Avrupa bizi izledi" diye konuştu.

USTAOĞLU: "KALICI OLMALIYIZ"

Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Euroleague'e galibiyetle başladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Ustaoğlu şöyle konuştu:

"İzmir'i ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi gösterdik. Avrupa'nın en büyük 2-3 takımından birini yenmek gurur verici. İzmir'in de bundan kazancı büyük oldu. Bütün Avrupa İzmir ve Karşıyaka'yı konuşuyor, inanılmaz bir tanıtım oldu. Herkes bunu anlamalı. Önemli olan burada bir kez yer almak değil, kalıcı olmak. Bu seviyede kalmamız için odalar, işadamları da bize sahip çıkmalı. Bu bütçelerle normal bir başarı elde etmedik, her zaman şapkadan tavşan çıkaramayız. Herkes şapkasını önüne koymalı."

LİGDE RAKİP TÜRK TELEKOM

Spor Toto Basketbol Ligi'nde geçen hafta deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan'ı 96-79 mağlup eden Pınar Karşıyaka, Barcelona Lassa zaferinin keyfini tam olarak yaşayamadan yarın evinde Türk Telekom'la karşılaşacak. Karşıyaka Arena'da saat 16.00'da başlayacak müsabaka Lig TV 3'ten naklen yayınlanacak. Fiyatları tam 20, öğrenci 10 TL olarak belirlenen biletler maç günü Arena'daki gişelerde satışa çıkacak. Mücadelede çocuk bileti uygulaması geçerli olacak. Kombine kartı ya da bileti olan taraftarlar, 2008 ve üzeri doğumlu bir çocuğu beraberinde salona sokabilecek.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pınar Karşıyaka Dev Gibi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement