Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Açlık Grevine Tarsus'tan Destek Geldi - Son Dakika
Güncel

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Açlık Grevine Tarsus'tan Destek Geldi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği\'nin Açlık Grevine Tarsus\'tan Destek Geldi

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 'Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin' sloganıyla başlattığı açlık grevine Mersin'in Tarsus İlçesi'nden destek geldi.

05.01.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 'Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin' sloganıyla başlattığı açlık grevine Mersin'in Tarsus İlçesi'nden destek geldi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe'nin de aralarında bulunduğu 20 kişi açlık grevi başlattı.

Dernek üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Cuma Erçe, açlık grevinin dönüşümlü olarak sürdürüleceğini belirterek, "Ölü seçmek bizim inancımızda yoktur. Ölen kadınlar, bebekler, çocuklar, sivil hak, militan, asker, polis, kamu emekçisi, işçi, esnaf hepsi bizim yurttaşlarımızdır ve bütün ölümler durmalı, silahlar susmalı ve bir an önce hükümet tarafından devrilen masaya dönülmelidir. Kalıcı ve onurlu bir barış hepimizin çıkarınadır. İnsanım diyen herkesi barış sesini yükseltmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Yüzünü insana ve aydınlığa dönmüş duyarlı kişilerle barışı inşa edeceklerini belirten Erçe, şunları söyledi:

"Yaşamı ve yaşatmayı savunuyoruz. Eşit yurttaşlar olarak bir arada özgürce yaşamayı başarabiliriz. Demokratik ve laik bir Cumhuriyet talebimizden vazgeçmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Hiçbir makam ve hiçbir zenginlik bir çocuğun yaşamından daha değerli değildir. Bu gün Kürt illerinde yükselen çığlık her ne kadar batı illerimizde duyulmuyorsa da biz bu çığlığı duyarız. Bu çığlığın Maraş'ta, Madımak'ta, Çorum'da, Dersim'de ve Kerbela'da yükselen çığlıktan farkı yoktur. Ölen kadınlar, bebekler, çocuklar, sivil hak, militan, asker, polis, kamu emekçisi, işçi, esnaf hepsi bizim yurttaşlarımızdır ve bütün ölümler durmalı, silahlar susmalı ve bir an önce hükümet tarafından devrilen masaya dönülmelidir. Kalıcı ve onurlu bir barış hepimizin çıkarınadır. İnsanım diyen herkesi barış sesini yükseltmeye çağırıyoruz." - Tarsusmersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Açlık Grevine Tarsus'tan Destek Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement