PKK Kuryesine 10 Yıl Hapis Cezası İstemi - Son Dakika
Güncel

PKK Kuryesine 10 Yıl Hapis Cezası İstemi

Van'da PKK terör örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırdığı iddia edilen tutuklu S.Ç. hakkında, 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

05.02.2016 17:01

Van'da PKK terör örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırdığı iddia edilen tutuklu S.Ç. hakkında, 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Temmuz 2015 tarihinde Mersin'den getirdiği kız çocuğunu PKK'nın dağ kadrosuna götürmeye çalışırken yakalanan S.Ç. hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak dava açtı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede PKK kuryesi S.Ç. 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. Hazırlanan iddianamede terör örgütü PKK'nın eleman temini için aday kazandırma birliği kurduğu belirtilirken, özellikle inşaat ve tekstil sektöründe çalışanların kandırıldığına dikkat çekildi.

EĞİTİM İÇİN YURT DIŞINDAKİ KAMPALARA ÇAĞIRILIYORLAR

İddianamede, vatandaşlardan vergilendirme adı altında para toplandığı belirtilerek, "Milisler, özellikle kitlesel gösterilerde güvenlik güçlerine mukavemet etmek, gösterilerin bitiminde provokasyonlar tertiplemek ve gerektiğinde şiddet eylemleri düzenlemek amacıyla eğitilmişlerdir. Eylemlerde kullanılması düşünülen milislerin, kısa süreli eğitimler için bağlı bulundukları örgüt mensuplarının sözde eyalet kırsal alanlarına veya yurt dışında bulunan kamplara çağrıldıkları, kırsala gittikleri sırada beraberlerinde bomba yapımında kullanılan elektronik cihazlar götürdükleri ve bu malzemelerle uzaktan kumandalı, ısıya ve ışığa duyarlı patlayıcı düzenekleri hazırlanmasına yönelik çalışmalara ivme kazandırıldığı da bilinen hususlardandır" denildi.

MİLİSLER DAĞLA ŞEHİRDEKİ PKK'LILAR ARASINDA KÖPRÜ OLUYOR

İddianamede terör örgütü adına faaliyet yürüten milislerin kırsal alanda eylem talimatını veren örgüt mensuplarıyla kentteki teröristler arasında köprü vazifesi gördükleri de belirtildi. Milislerin zaman zaman eylemlere katıldıklarının bildirildiği iddianamede, bu kişilerin gerçekleştirilmesi planlanan eylemin keşfini yaparak, teröristlerin yaşamsal ve lojistik ihtiyaç malzemelerini temin ettikleri kaydedildi.

Ayrıca mağdur olan R.T.'nin ifadesinde kendisine sahte kimlik çıkarıldığını söylediği de yazıldı.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK Kuryesine 10 Yıl Hapis Cezası İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement