PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika
Yerel

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı

PKK\'ya Silah Bırakma Çağrısı

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Çözüm sürecinin nihai olarak barışla sonuçlanmasının en önemli unsurlarından ve aşamalarından biri silahların tümüyle devreden çıkarılması" dedi.

02.03.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Çözüm sürecinin nihai olarak barışla sonuçlanmasının en önemli unsurlarından ve aşamalarından biri silahların tümüyle devreden çıkarılması" dedi.

Bingöl, yıllardır bölgede yaşanan çatışmalı süreçten dolayı meydana gelen ölümlerden hem Kürt hem de Türk halkında derin yaralar açıldığını belirterek, bundan dolayı Türkiye'de artık her kesimin barışa ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

"Çözüm sürecinin nihai olarak barışla sonuçlanmasının en önemli unsurlarından ve aşamalarından biri silahların tümüyle devreden çıkarılması" diyen Bingöl, şunları kaydetti:

"Öcalan'ın bu çağrısı üzerine PKK'nın silah bırakması meselenin barışla sonuçlanması hedefini yüzde 90'ın üzerine çıkarır. Bu son derece umut verici ve önemli bir aşamadır. Her iki tarafta bütün provokasyon girişimlerine rağmen dik durarak bu provokasyonları boşa çıkarmışlardır. Bu süreç Oslo ve Habur gibi bitmeyeceğini her iki taraf da yaptığı ortak açıklama ile bizlere göstermişlerdir. Buradan her iki taraf temsilcilerine teşekkür ediyoruz.".

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement