PKK'ya Yardımdan Tutuklanan Çiftin İki Çocuğu Ortada Kaldı - Son Dakika
Güncel

PKK'ya Yardımdan Tutuklanan Çiftin İki Çocuğu Ortada Kaldı

PKK\'ya Yardımdan Tutuklanan Çiftin İki Çocuğu Ortada Kaldı

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK'ya eleman kazandırmak suçundan tutuklanan Zeynel- Makbule Andiç çiftinin 2 çocuğu ile yaşlı anne- babaları ortada kaldı.

13.02.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK'ya eleman kazandırmak suçundan tutuklanan Zeynel- Makbule Andiç çiftinin 2 çocuğu ile yaşlı anne- babaları ortada kaldı.

Doğubayazıt'a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Karaca Köyünde yaşayan Zeynel (41)Makbule Andiç (38) çifti, 29 Ocak günü 'PKK'ya eleman kazandırmak' suçundan tutuklandı. Andiç çiftinin çocukları Azad (13) ve Serhat (12) ile Zeynel Andiç'in babası Vahdettin (102),  annesi Cemile (80) ve yatalak olan kardeşi Bahattin Andiç (40) ortada kaldı.

Anne ve babası cezaevine girdikten sonra okula bile gidemediklerini söyleyen Azad Andiç şunları söyledi:

"Dedem çok yaşlı, babaannem ve amcam hasta odukları için yürüyemiyorlar. Evde yemek yapan bile yok. Karabulak YİBO'da okuyoruz ama okula gidemiyoruz. Dedem, babaannem ve amcamın ihtiyaçalrını ben ve kardeşim karşılıyoruz. Annem ya da babamdan birinin serbest bırakılmasını istiyoruz."

Çiftçilikle uğraşan ağabeyi Zeynel Andiç'in tutuklanmasının ardından perişan olduklarını anlatan Bahattin Andiç de, "Yatalak olduğum için bir bardak suyu bile kalkıp alamıyorum. Bize abim ve yengem bakıyordu. Çocuklar desen onlar da bakıma muhtaç. İkisinden biri serbest bırakılsın. Başka bir şey istemiyoruz" dedi. - Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'ya Yardımdan Tutuklanan Çiftin İki Çocuğu Ortada Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement