Polis Kızılay'a Çelik Duvar Ördü - Son Dakika
Güncel

Polis Kızılay'a Çelik Duvar Ördü

Polis Kızılay\'a Çelik Duvar Ördü

Ankara Kızılay'da 1 Mayıs gerilimi! Polis Ethem Sarısülük'ün öldürüldüğü noktayı ablukaya alırken Kızılay-Sıhhiye arasına çelik duvar örüldü.

01.05.2014 11:59  Güncelleme: 15:08

Ankara'da Valiliğin 1 Mayıs için izin verdiği Tandoğan ve Sıhhiye meydanlarında kutlama komiteleri tarafından platformlar kurduruldu. Emniyet güçleri de meydanların çevresine bariyerler yerleştirdi.

POLİSTEN ÇELİK DUVAR

Emniyet Genel Müdürlüğü, toplumsal olaylara müdahale için 4 tane portatif çelikten duvar yaptırmıştı.  Türkiye'de ilk defa bugün Sıhhiye- Kızılay arasına çelik duvar örüldü. 

KIZILAY'A İZİN YOK

Kutlamalara izin verilmeyen Kızılay Meydanı'na çıkan Ziya Gökalp ve Cemal Gürsel caddelerinde park halindeki araçlar, izinsiz yürüyüşlere yapılacak olası müdahalelere karşı çekicilerle kaldırılırken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Kızılay ve çevresinde 1 Mayıs ile ilgili izinsiz yapıştırılan afişleri söktüğü görüldü.

Öte yandan, Sıhhiye ve Tandoğan meydanlarında yapılacak kutlamalar dolayısıyla meydanlara çıkan cadde ve bulvarların araç trafiğine kapatılacağı duyuruldu.

DAĞILIN UYARISININ ARKASINDAN MÜDAHALE BAŞLADI

Ankara Kurtuluş’tan Kızılay’a yürümek isteyen öğrencilerden oluşan grup barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Grubun Kızılay’a yürüyüşüne izin vermeyen polis, ‘dağılın’ uyarısının ardından biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Göstericiler ise polise havai fişek ve bilyelerle karşılık verdi. Çatışmalar devam ediyor.

GÖZALTILAR VAR

Kolej'den Kızılay'a yürümek isteyen yaklaşık 500 kişilik gruba polis izin vermedi. Kolej'de bekleyen grup yolu trafiğe kapatıp tekrar Kızılay'a yürümek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri gruba müdahale etti. Olayların devam ettiği ve gözaltıların olduğu belirtildi.

ETHEM SARISÜLÜK'Ü ANMAK İÇİN YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA POLİS İZİN VERMEDİ 

Hürriyet'in haberine göre, Ankara'da, Yüksel Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, polis kurşunuyla Güven Park'ta hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ü anmak için yürümek istedi. Gruba polis izin vermedi. Polis ile grup arasında itişmeler yaşanırken, araya giren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün girişimleriyle 15 kişinin Güven Park'a gidişine izin verildi. 

Güven Park'a giden grup, buraya karanfil bıraktı ve ardından olaysız şekilde dağıldı. 

TOMA'LAR MÜDAHALE İÇİN BEKLİYOR

Öte yandan, Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları için Sıhhiye ve Tandoğan meydanına izin verildi. Bu nedenle Kızılay'a geçişi sağlayan Atatürk Bulvarı'nın Sıhhiye yönü ile Tandoğan'a çıkan GMK Bulvarı çift yönlü olarak trafiğe polis tarafından kapatıldı. Kızılay çevresinde ise çok sayıda çevik kuvvetin yanı sıra, TOMA'larda olası izinsiz gösterilere müdahale etmek için hazır bekletiliyor. 

DİSK, KESK, TTB, TMMOB SIHHİYE'DE    

DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği (TTB), Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Öğrenci Kollektifleri ise 1 Mayıs kutlamaları için Sıhhıye'yi seçti. Sıhhiye'deki kutlamalar için de saat olarak 13.00 belirlendi.

SIHHİYE'DE TOPLANDILAR

Başkent'te DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar, TMMOB, HDP, BDP ve CHP üyeleri, taraftar grupları, 1 Mayıs kutlamaları için Sıhhiye'de toplandı.

Ankara Garı önünde sabah saatlerinden itibaren toplanan DİSK ve KESK'e bağlı sendikalara çeşitli sivil toplum örgütleri, CHP, HDP ve BDP üyeleri ile taraftar grupları da destek verdi. Grupların kortej oluşturmasının ardından Talatpaşa Bulvarı üzerinden Sıhhıye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçildi. Polisin Atatürk Bulvarı üzerinde oluşturduğu arama noktalarında gruplar aranarak miting alanına alındı. Arama noktasından geçen HDP ve BDP üyeleri aranmadan direk olarak miting alanına giriş yaptı. Arama noktasında aranmak istemeyen üyeler ile polis arasında tartışma çıktı.

Arama noktasındaki kabinleri deviren bir grup ile polis arasında çatışma çıktı. Taraftar grupları ise dostluk içerisinde beraber kortej oluşturarak kutlama alanına giriş yaptı. Fenerbahçeli bir grup ise kontrol noktasına girmeden önce meşale yakarak marş söyledi. Atatürk Bulvarı, Talatpaşa Bulvarı, Necatibey Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi'nin bir bölümü miting süresince trafiğe kapatıldı. 4 bin polisin görev aldığı kutlamalar sırasında bir polis helikopteri havadan kontrol yaptı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Polis Kızılay'a Çelik Duvar Ördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • ARSLAN: meydanlar chp uşaklarıyla dolu en başta millet vekili... o yumruk attıktan sonra arkasındakilerin polisi linç etmesi normal. Hükümet olhayali için CHP-PKK-CEMAAT el ele meydanlarda... 15 12 Yanıtla
  • TETIKCI: ULAN ISCIDE BIZIZ CALISANDA NASIL BI BAYRAM SOKAKLARA DOKULEN ENAYILER KIM 15 6 Yanıtla
  • ORHAN: MEYDANLARDA OLANLARIN COĞU HDP BDPLİ FACE SAYFALARINDAN SÜREKLİ 1 MAYIS İÇİN MEYDANLARDAYIZ DEDİLER 13 5 Yanıtla
    ARSLAN: Ya bırakın hdp'li bdp'li demeyi yumruk atan millet vekili chp'li. Gezi olaylarına katılanlar chp millet vekiller belediye başkanları... Hükümet olma hayalleri için CHP-PKK-CEMAAT EL ELE.. 0 0
  • gurse lkavak: serefsizler,sizingibilerin namussuzlarin bu ulkede usta ne diye tutar anlamiyorum. basin sopayi 6 7 Yanıtla
  • tatvan gençler birliği: ey akp zihniyeti bırakın işçiler kutlasın orda kalacak hali yok bukadar gerilimi neden yapıyorsunuz yazık deyilmii okadar emekçiye 5 7 Yanıtla
  • yeterrr uleeyyyndaha neler neler göreceğiz: bir de beldediye başkanının makam aracı..1 Mayıs öncesinde Hakkari Belediye Başkanı'na ait resmi makam aracında molotof bombası yapımında kullanılan bol miktarda malzeme ele geçirildi... develetin parasıyla devlete hainlik.. bunları besle besle .sonra seni öldürsünler.ölürken bile elin yüzlerine değse vayyy efendim bize nasıl vurursun derler. 9 3 Yanıtla
  • SADİ ERGEZER: Yazık bu ülkeye.Ne var işçiler TAKSİM e çıksın halaylarla BAYRAMLARINI kutlasın.Ne olur yani.Zihni neyse Fikri o DENİR BUNA uazıklar olsun bu kararı alanlara Dogru ya 12 yıldır fabrika kurulmadı hazır olanlarda kapatıldı,bol bol müşteri temsilcileri için santral memur alınıyor,bol güvenlik görevlisi alınıyor daima pasif işler emek işçilerinin eli öpülmesi yılda bir bayram için bunlar olurmu olurr bu türkiyede olur.AMA YAZIKLAR OLSUN. 8 1 Yanıtla

Advertisement