Polis Kurban Satıcılarını Bilgilendirdi - Son Dakika
Yerel

Polis Kurban Satıcılarını Bilgilendirdi

Polis Kurban Satıcılarını Bilgilendirdi

Tokat’ın Niksar İlçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri hayvan pazarında vatandaşlara “dolandırıcılık, hırsızlık ve sahte para” konularında bilgilendirme yaparak broşür dağıttılar.

30.09.2014 13:39

Tokat'ın Niksar İlçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri hayvan pazarında vatandaşlara "dolandırıcılık, hırsızlık ve sahte para" konularında bilgilendirme yaparak broşür dağıttılar.

Emniyet birimleri hayvan sahiplerinin bu konularda duyarlı olması, yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında "155 Polis İmdat" hattından polise bilgi vermeleri konularında uyarılar yaptılar.

Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban pazarında vatandaşları karşılaşabilecekleri dolandırıcılık konularına karşı uyarmak amacıyla çeşitli bilgilerin yer aldığı uyarıcı broşürlerden dağıttı.

Kurbanlık satışı ve alışı esnasında alınacak önlemler konusunda vatandaşları uyaran emniyet yetkilileri, uyarıcı broşürlerde dağıtarak vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Broşür dağıtan ekipler, ayrıca sahte paranın nasıl anlaşılacağına yönelik bilgileri de vatandaşlara tek tek anlatarak parayı hemen cebine koymamalarını, gerekirse tek tek kontrol edilmesi gerektiğini ve şüphelendikleri şahıs/şahıslar hakkında ise 155 Polis İhbar Hattını aramaları gerektiğini ifade etti.

"SAHTE PARALARA DİKKAT EDİN"

Broşür dağıtımına bizzat katılarak kurban satıcıları ve alıcılarını uyaran İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Tahsin Çimen, "Sizler bir yılın emeğini satıyorsunuz. Sizin bir kurbanınızı elinizden alsalar emeğiniz boşa gidecek. Dolayısıyla dikkatli olmanızı, size verilen paraları kontrol etmenizi öneriyoruz. Burada görevli arkadaşlarımız var. Bu günlerde buranın kalabalık olacağını bildiğimiz için gerekli tedbirleri alıyoruz. Siz de kendiniz için gerekli tedbirleri alırsanız hem bizler hem de sizler mutlu olursunuz" şeklinde uyarılarda bulundu.

Öte yandan bayrama kadar aralıklarla devam edeceği belirtilen uyarılar vatandaşlar tarafından da olumlu karşılanırken emniyet yetkililerine teşekkür ettiler. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Kurban Satıcılarını Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement