Polis, Mültecilere 2 Bin 500 Liraya "Ölüm Botu" Satan İmalathaneleri Bastı - Son Dakika
Ekonomi

Polis, Mültecilere 2 Bin 500 Liraya "Ölüm Botu" Satan İmalathaneleri Bastı

Polis, Mültecilere 2 Bin 500 Liraya "Ölüm Botu" Satan İmalathaneleri Bastı

İzmir polisi, umuda yolculuğa çıkmak isteyen sığınmacıların kullandığı ve olumsuz koşullarda hazırlanan botların üretildiği 3 ayrı imalathaneye operasyon düzenledi.

06.02.2016 09:40  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de polis, umuda yolculuğa çıkmak isteyen sığınmacıların kullandığı ve olumsuz koşullarda hazırlanan botların üretildiği 3 ayrı imalathaneye operasyon düzenledi. İşyerlerinde lisanssız ve mevzuata aykırı üretildiği tespit edilen 49 zodyak bot ele geçirildi. Botların 2- 5 bin TL'den satıldığı ortaya çıktı. Bu arada son 1 ayda düzenlenen operasyonlarda yakalanan insan kaçakçılarından 12'si yabancı 74'ünün tutuklandığı öğrenildi.

O BOTLARA BİNMEK ÇOK TEHLİKELİ

Ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyelilerin akın ettiği illerden İzmir'de, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği son operasyonun adresi zodyak bot imalathaneleri oldu. 30-40 liralık can yelekleriyle umuda yolculuğa çıkan sığınmacıların bu yeleklerden daha kötü koşullarda hazırlanan botlarla Yunan adalarına geçmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Menemen ve Bornova ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 3 ayrı imalathanede, lisanssız ve mevzuata aykırı üretildiği tespit edilen 49 bot ele geçirildi.


FACİAYLA SON BULUYOR

İzmir'den Yunan adalarına doğru çıkılan umut yolculuğu, standartlara uymayan botlar nedeniyle pek çok mülteciye mezar oluyor. Boyut, kalite ile standart dışı olan botların üretim aşamasında içine hava basılarak yine mevzuata uygun olmayan yollarla test edildiği de belirlendi. Liman Başkanlığı'na bağlı denetmenler eşliğinde yapılan kontrollerde, imalathanelerde gerekli belgelerin bulunmadığı anlaşıldı.

Vergi levhalarının bulunduğunu ve faturalı olarak botları sattıklarını belirten imalathane sahipleri ise ürettikleri botları kimin alacağını bilemeyeceklerini ileri sürdü. El konulan botların imha edileceği bildirilirken, imalathane sahipleri hakkında idari işlem başlatılacağı kaydedildi.


1 AYDA 74 İNSAN TACİRİ TUTUKLANDI

Göçmen kaçakçılığının önlenmesi için çalışmalarını hız kesmeden sürdüren polis tarafından 1- 31 Ocak tarihleri arasında 71 olayda, 2 bin 513 sığınmacı ile 145'i Türk toplam 160 insan taciri yakalandı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen insan tacirlerinden 62'si Türk toplam 74'ü tutuklandı. Emniyet yetkilileri göçmen kaçakçılığının önlenmesi için operasyonların süreceğini vurguladı.




Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Polis, Mültecilere 2 Bin 500 Liraya 'Ölüm Botu' Satan İmalathaneleri Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • İHA: BU İNSAN TÜCCARLARINA GÖZ AÇTIMAYIN..KATİL BUNLAR. 12 0 Yanıtla
  • memet demir: sisme bot üreten imalathane sahiplerine sesleniyorum: botlari Mültecilere ucretsiz vermelisiniz. hergun 3 bin 4 bin kisi gitsin bu ulkeden. ancak boyle kurtulabiliriz bu araplardan 2 4 Yanıtla
  • kısasa kısas: ASLINDA Bu botlara, imal edenleri aileleri ile birlikte bindirip suya bırakacaksın... 4 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: SİYASİ İKTİDAR SAYESİNDE MEMLEKETİN ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLDİ ORTALIĞI DÜZELTECEĞİZ DERKEN HEPTEN ÇORBAYA ÇEVİRDİLER MEMLEKETİN DÖRT BİR YANINI BEN YAPTIM OLDU ZİHNİYETİ İLE YÖNETTİĞİNİZİ DÜŞÜNMENİZDEN DOLAYIDIR Kİ İŞTE BÖYLE KAÇINILMAZ SONUÇLAR İLE KARŞI KARŞIYA GELİNMESİ MUHTEMELDİR HANGİ İŞİ YAPARSANIZ YAPINIZ FİKİR TEATİSİ İLE HAREKET ETMEDİĞİNİZ SÜRECE YAPILAN HİÇ BİR İŞTEN OLUMLU SONUÇLAR ELDE ETMENİZ İMKANSIZ HALE GELECEKTİR... 2 3 Yanıtla
  • tes: milletin canina kastetmek nasil hesap vereceksiniz ahirette 3 1 Yanıtla
  • Malatya: Her ölen müslümanın acısı bu botları veren, satan, onları ölüme götüren bu ahlaksızlarda, acaba vicdanları sızlıyormu, yazık, allah rahmet eylesin,, uygun şartlarda değil 2 1 Yanıtla
  • hulaku: adamlar savaştan zaten kaçmışlar canları pahasına türkiyeden kaçıyorlar. 2 0 Yanıtla
  • altug: bataklığı kurutmak nihayet akıllara gelebildi. ... 1 0 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement