Polisler Arapça Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Polisler Arapça Öğreniyor

Polisler Arapça Öğreniyor

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik başlatılan “Arapça Dil Eğitimi” kursu sona erdi.

14.09.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik başlatılan "Arapça Dil Eğitimi" kursu sona erdi.

Suriye'deki savaştan dolayı Mersin'e gelen ve ağırlıklı olarak Mezitli ilçesine yerleşen Suriyelilerle dil engelini kaldırmak için Mezitli İlçe Emniyet müdürlüğünün talebi üzerine 17 Ağustos 2015'te başlatılan Arapça kursuna katılan 9 polis memuru, 4 hafta süren eğitim sonunda düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.

Yenişehir Kampüsü Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen sertifika törenine, MEÜSEM Müdürü Prof. Dr. Ali Havare, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yakup Usta, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Arslan, Engelsiz Kültür Sanat Merkezi Koordinatörü Uzm. Soner Yurttaş ve kursiyer polis memurları katıldı.

Ali Havare, kursiyerlerin kendi mesleklerini icra ederken büyük bir zevk ve mutlulukla buradan edindikleri bilgi ve deneyimlerini kullanacaklarına inandığını belirterek, "Kursun sonunda düzenlediğimiz memnuniyet anketi sonuçları bizi çok mutlu etti. Gerek eğitimin içeriği, gerek eğitmenin donanımı ve eğitim ortamı bakımından hemen hemen tam not almamız bizi çok sevindirdi ve güçlendirdi" dedi. Havare, MESÜEM olarak, Mersin'deki her türlü meslek edinme ve bireysel gelişim için gerekli kursları, hizmet içi eğitimleri, danışman hizmetlerini, proje üretimlerinin yanı sıra çeşitli konferans, seminer ve benzer etkinlikleri gerçekleştirmeye hazır olduklarını ifade etti.

İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Arslan, Suriye'deki savaştan dolayı bölgede çok sayıda Suriyeli olduğunu belirterek, "Onlar şehrimizde ve hayatımızda bir şekilde yer alıyor. Bu gerçeği göz önüne alarak gerçekleştirdiğimiz proje bundan sonraki projeler için bir atılım oldu. Özellikle çocuk şube personeli için ihtiyaç duyduğumuz bu eğitimden diğer bütün birimlerimizin faydalanmasını isteriz" dedi.

Kursiyerlerden Komiser Yardımcısı Sercan Soflu ise kursun gayet verimli geçtiğinin altını çizerek, "Asayiş, pasaport ve özellikle trafik konularında Suriyelilerle yaşanan dilden kaynaklı iletişim sorununu çözmek için talep ettiğimiz bu kurs bizim için gayet verimli ve güzel bir eğitim oldu. Artık ekiplerimiz Suriyelilerle ilgili bir konuda olay yerine gittiğinde veya müdürlükte Arapça'ya ihtiyaç duyulduğunda doğru bilgiyi hızlı bir şekilde aktarabilecek" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polisler Arapça Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement