PTT'ye 1 Milyon Lira Zarar Verildi - Son Dakika
Güncel

PTT'ye 1 Milyon Lira Zarar Verildi

PTT\'ye 1 Milyon Lira Zarar Verildi

Muş PTT Başmüdürü Abdullah Yüksel, Kobani (Ayn el Arap) olayları bahanesiyle merkez ile Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde yakılan fiziki bina maliyetlerinin 1 milyon TL olduğunu söyledi.

26.10.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş PTT Başmüdürü Abdullah Yüksel, Kobani (Ayn el Arap) olayları bahanesiyle merkez ile Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde yakılan fiziki bina maliyetlerinin 1 milyon TL olduğunu söyledi.

PTT'nin kuruluşunun 175. yıldönümü dolayısıyla PTT Muş Başmüdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. PTT'nin hizmetlerine ilişkin açıklama yapan PTT Başmüdürü Abdullah Yüksel, IŞİD'in Kobani'ye girmesi bahanesiyle şehir merkezi, Varto, Bulanık ve Malazgirt'te PTT hizmet binalarına yapılan saldırıları hatırlatarak, sadece fiziki zararın 1 milyon TL olduğunu söyledi.

PTT olarak 250 değişik alanda ayda 150 bin vatandaşa hizmet verdiklerini kaydeden Yüksel, şöyle konuştu: "Malazgirt'te yeniden bina yapacağız, bunun maliyeti en az 100 bin lira. Bunu sadece bina maliyeti olarak değerlendiriyoruz. Bunun dışında zarar gören araç gereç, hizmet verilememesinden kaynaklı kaybedilen şeyleri saymıyoruz. Sadece binadan söz ediyorum. Varto ve Bulanık'ta yaklaşık 300 bin lira ekstra masraf ortaya çıktı. Uzun süre tadilatla uğraştık. Bunun yanı sıra 2-3 ay vatandaşımıza hizmet yapamadık. Şu an Malazgirt'te hizmet veriyoruz, ama çok sağlıksız bir yerde hizmet vermeye devam ediyoruz. Yaşanan bu olaylar hem vatandaş açısından çok kötü bir şey, sağlıklı bir hizmet alamıyor hem de bizim personelimiz açısından çok kötü bir şey. Yani benim personelim daha nezih bir ortamda hizmet verme durumu varken köhne bir yerde hizmet vermek zorunda kalıyor."

Yaşanan olaylar dolayısıyla ilçelerde kalan vatandaşların hizmet almakta güçlük çektiğini ve şehir merkezine gelmek zorunda kaldığını vurgulayan Yüksel, "Bulanık'ta PTT yakılmak istenildiğinde 3-5 kişi demiş ki 'burayı yakmayın anamız, bacımız ve kardeşimiz buradan maaş alıyor. Bize hizmet ediyor yapmayın' Birileri müdahale etmiş ve yakmış. Aynen öyle oldu. Vatandaş 105 kilometre yol kat ederek Bulanık'tan buraya geliyor, yazık değil mi? Bu zaman kaybına neden oldu. Bana göre vatandaş kendi bacağını vurdu. PTT büyük bir camia, büyük bir kurum, bunları yaparsan vatandaşa yazık" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PTT'ye 1 Milyon Lira Zarar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement