Pursaklar'da Engelsiz Buluşma - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'da Engelsiz Buluşma

Pursaklar\'da Engelsiz Buluşma

Pursaklar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Engelliler Haftası programında “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” mesajı verildi.

10.05.2016 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Engelliler Haftası programında "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" mesajı verildi.

Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, Yetenek Sizsiniz Yarışması Türkiye 2. Bilal Göregen ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Engelsiz yaşam için el ele diyerek bugüne kadar insanlar arasında hiçbir ayrımı kabul etmedik. Engelleri birlikte kaldırdık, bundan sonra da engelleri birlikte aşacağız" dedi.

"YETER Kİ GÖNÜLLER ENGELLİ OLMASIN"

AK Parti hükümetleri ve AK Partili belediyeler ile engelsiz şehirle inşa edildiğini belirten Başkan Çetin, konuşmasında şu mesajları verdi:

"Yunus Emre'nin 'Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü' öğüdü, insan nazarımızı, insana bakışımızı belirleyen en güzel anlayışımızdır. AK Parti hükümetleriyle her alanda normalleşen ülkemiz, AK Partili belediyelerle de yaşanabilir şehirlerle tanıştı. Onlardan bir tanesi olan Pursaklar'da, hamdolsun, bugüne kadar engelli kardeşlerimize hiçbir zorluk yaşatmadık. Yaptığımız çalışmalar, düzenlediğimiz kampanyalar ile engelleri ortadan kaldırıp, mütebessim insanların yaşadığı bir Tebessüm Şehri inşa ettik.Belediye olarak, engelli kardeşlerimizin eğitimine özel önem verdik. Bu alanda önemli adımlar attık. "Eğitime Destek Aracı" ile çocuklarımızı evlerinden alıp okullarına götürüyor, okullarından da alıp evlerine getiriyoruz. Ücretsiz servis imkanı sağlıyoruz. Böylelikle yavrularımızın eğitimden geri kalmalarının önündeki engelleri ortadan kaldırmış olduk. Bu hizmetlerimizden biri de Türkiye'nin belediye düzeyinde, anaokulu seviyesinde hizmet veren, ilkDown Sendromu Nezaket Eğitim Merkezi'dir. Bunu da geçtiğimiz aylarda hizmete açtık. Yine, tüm kamu kurumlarına engelli rampası yaptık, ulaşımdaki engelleri ortadan kaldırdık. Tebessüm Çarşımız aracılığıyla başta akülü sandalye olmak üzere, birçok ihtiyacı karşılıyoruz.Düzenlemiş olduğumuz 'Mavi Kapak' kampanyaları ile bugüne kadar çok sayıda engelli kardeşimizin umudu olup, onların en büyük ihtiyacı olan tekerlekli sandalyelerini teslim ettik. Her yıl düzenlediğimiz "Engelsiz Piknik", "Kayak Sporu", "Kültür Gezisi" kampanyalarımızla, engelli kardeşlerimizi Ankara'nın güzellikleriyle buluşturup, onların sosyalleşmesini sağlıyoruz."Sinema", "Tiyatro" ve "Konser" gibi sanatsal faaliyetler yapıp, kardeşlerimizi mutlu ediyoruz. Yeter ki gönüller engelli olmasın. Her engel aşılır. Eğer varsa bir engel, bunu hep birlikte aşacağız."

Başkan Çetin'in ardından konuşan Kaymakam İhsan Kara ise "Bugün burada engellerin nasıl aşıldığını görüyoruz. Pursaklar Belediyemizi tebrik ediyorum" dedi.

"DÜNYAYI GÜZEL YAPAN ŞEY BENİM KÖRLÜĞÜMDÜR"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan verdiği konferansta kendi hayat hikayesini anlatarak "Dünyayı güzel yapan benim körlüğümdür. Önemli olan farklılıkları birlikte tatmaktır. Pursaklar Belediye Başkanımız engelliler için çok güzel çalışmalar yapıyor. İnanıyorum ki bu anlamda Türkiye'nin en iyi ilçesi olacak" diye konuştu.

Bir saatten fazla süren programda Altındağ Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi Mehteran Takımı'nın sunumu ve Yetenek Sizsiniz Yarışması Türkiye 2. Bilal Göregen'in verdiği konser ile unutulmaz anlar yaşandı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin için özel 'rap' besteleyen Göregen salondan büyük alkış aldı. Engellerin aşıldığı program plaket ve çiçek takdimiyle son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'da Engelsiz Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement