Ramazan Ayına Doğru - Son Dakika
Yerel

Ramazan Ayına Doğru

Ramazan Ayına Doğru

Tunceli Müftüsü Yıldırım: "Ramazan ı Şerif'in ilimize, ülkemize ve dünyaya hayırlar getirmesini diliyoruz"

26.06.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Müftüsü Hüseyin Yıldırım, ramazanın Tunceli'ye, Türkiye'ye ve dünyaya hayırlar getirmesini diledi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının cumartesi günü başlayacağını belirterek, yarın da ilk teravih namazının kılınacağını kaydetti.

Kur'an-ı Kerim'in ramazanda indirildiğine vurgu yapan Yıldırım, orucun Hazreti Adem'den bu yana Allah'ın emirlerinden biri olduğunu söyledi.

Yıldırım, şunları aktardı:

"İnsanlar açlığın, yoksulluğun, fakirliğin ne demek olduğunu bilsin ve bencil davranmasın isteniyor. Nefsi davranmasınlar, sadece kendilerini düşünmesinler, dünyada yaşayan herkesi düşünsünler diye Cenabı Hak, insanın kendisini imsak vaktinden güneş batıncaya kadarki zaman diliminde yemekten ve içmekten alıkoymasını istiyor. Farklı bir atmosferde, biraz deruni, biraz da içe doğru düşünmeyi emir buyuruyor. O nedenle Ramazan-ı Şerif, bin 400 yıldır on bir ayın sultanı olarak değerlendirilmiş."

Ramazan-ı Şerif'in sadece aç ve susuz kalmak değil, diğer insanları da anlamak olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Ramazan-ı Şerif'in sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, karşılıklı hoşgörünün, sevginin, insanların birbirini anlamasının gerektiği bir ay olduğuna inanıyoruz. O nedenle Ramazan-ı Şerif'in ilimize, ülkemize ve dünyaya hayırlar getirmesini diliyoruz" dedi.

Yıldırım, vatandaşların ramazan boyunca saat 09.00 ile 23.00 arasında 195 numaralı telefon hattını arayarak arzu ettikleri dini konuda bilgi alabileceklerini kaydetti. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Ayına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement