Ramazan Bayramı Tedbirleri - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı Tedbirleri

Ramazan Bayramı Tedbirleri

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Ramazan bayramı öncesi resmi kurum ve kuruluşlara bir genelge yayınladı.

10.07.2015 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Ramazan bayramı öncesi resmi kurum ve kuruluşlara bir genelge yayınladı.

Vali Tapsız, Kilis'te, vatandaşların 17 Temmuz 2015 - 19 Temmuz 2015 tarihleri arasında Ramazan Bayramı tatillerini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri çalışacaklarını ifade ederek alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

"İl Jandarma Komutanlığı, Bayram nedeniyle yoğunlaşacak olan ilimiz merkezinden ilçelerimize ve ilçelerimiz arasındaki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemler alınacaktır.Suriyeli misafirlerin kaldığı Elbeyli Konteyner Kenti çevresinde güvenlik tedbirleri arttırılacak. Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemler İl Jandarma Komutanlığınca alınacak, hazırlanan planın bir örneği Valilik Makamına tevdi edilecektir. Belediye Başkanlığı, bayram nedeni ile Belediye Başkanlığınca zabıta, itfaiye, piyasa ve işyerleri hususundaki çalışmalar özel olarak yapılacak, fiyat ve kalite denetimleri için de esnaf odaları ile işbirliğine gidilecektir.Belediyemiz tarafından; bayram ziyaretlerinin yoğun olarak yapılacağı dikkate alınarak toplu taşıma hizmetleri gözden geçirilecek, güzergahlar ve araç sayıları ihtiyaca göre planlanacak, bayram süresince ziyaret edilen yerler arasında olan türbeler, camiiler ve mezarlıkların ulaşım, araç parkı, temizliği gibi hususlar bir kez daha gözden geçirilecek, varsa eksiklikleri tamamlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu, çöp ve katı atıkların toplanması, ihtiyaç halinde Ambulans ve cenaze hizmetlerinin gecikmeden karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacaktır."

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Bayram nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası Kilis - Gaziantep ve Kilis - İslahiye Karayolunun il sınırları içinde kalan bölümünde meydana gelebilecek trafik kazalarına anında müdahale edecek biçimde kurtarıcı ve çekiciler hazır bulundurulacak, otobüs terminalinde trafiğini rahatlatacak gerekli ek önlemler alacağını ifade eden Vali Tapsız, "Eğlence yerleri ve umuma açık yerler, çevreyi rahatsız etmemeleri için sürekli kontrol altında bulundurulacak, gerektiğinde uyarılarak saatinde kapanmaları sağlanacaktır. Şehir merkezinde Suriyeli misafirlerin yoğun olarak ikamet ettiği semtlerde ve Öncüpınar Konteyner Kenti ile çevresinde güvenlik önlemleri arttırılacak. Hazırlanan bayram güvenlik tedbirleri planının bir örneği Valilik Makamına tevdi edilecek, gerekirse ek güvenlik tedbirleri alınacaktır. Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Devlet Hastanesinde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacaktır. Olası gıda zehirlenmeleri ile trafik kazalarında gelecek hasta ve yaralılara anında müdahale edecek tıbbi araç, gereç ile hekim ve yardımcı sağlık personeli nöbet planlaması yapılarak hizmete hazır tutulması sağlanacaktır.Nöbetçi eczanelerin tespiti ile açık bulundurulması sağlanacaktır.Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğünce bir plan dahilinde hazırlanarak bir örneği Valilik Makamına tevdi edilecektir. TEİAŞ 12. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü tarafından Şehre kesintisiz ve yeterli güçte elektrik verilmesi için gereken önlemler alınacaktır. İlimizde bulunan Öncüpınar ve Elbeyli Konteyner Kentlerde olası elektrik arızalarına karşı gerekli tedbirler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara ve elektrik kesintilerine karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulunacaktır. İl Telekom Müdürlüğü ile PTT Başmüdürlüğü tarafından Vatandaşlarımızın haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve PTT Merkez Müdürlüğünce uygun görülecek tedbirler alınacaktır. Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulunacaktır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı süresince meydana gelebilecek doğal afet ve acil durumlarla ilgili yeteri miktarda personelin nöbet planlaması yapılarak hizmete hazır tutulması sağlanacaktır.Öncüpınar ve Elbeyli Konteyner Kentlerinde gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır.Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Kaymakamlıklarca bayram nedeni ile vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine yönelik önlemlerin planlanarak uygulamaya konulmasını önemle rica ederim." - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Bayramı Tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement