Ramazan Davulcusundan "Megafonlu Maniler" - Son Dakika
Kültür Sanat

Ramazan Davulcusundan "Megafonlu Maniler"

Kumluca'nın tek ramazan davulcusu Hüseyin Bacak, sahurda okuduğu manileri duyurmak için megafon kullanıyor.

14.06.2016 11:20

MEHMET ÇAKMAK - Kumluca'nın tek ramazan davulcusu Hüseyin Bacak, sahurda okuduğu manileri duyurmak için megafon kullanıyor.

Kumluca'da son iki yıldır ramazan davulculuğu yapmaya başlayan Hüseyin Bacak, ilçede son yıllarda unutulan bir geleneği yeniden yaşatmaya çalışıyor,

Sahur vaktinde dolaşarak insanları sahura kaldıran Bacak, davul çalarken okuduğu manileri, vatandaşlara megafonla duyurmaya çalışıyor.

Bacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda teknolojik gelişmeler nedeniyle ramazan davulculuğunun birçok yerde yapılmadığını belirterek, her geçen gün yok olan bu geleneği yaşatmak için Kumluca Belediyesine müracaat ederek ramazan davulculuğu yapmak istediğini bildirdiğini söyledi.

Kendisinin örf adetlerin, geleneklerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için iki yıldır ilçede ramazan davulculuğu yaptığını belirten Bacak, geçmişte Finike'de babasının 30 yıl ramazan davulculuğu yaptığını ifade etti.

"Evlerinin ışıklarının yanması bana mutluluk veriyor"

Bacak, vatandaşların kendisine büyük ilgi gösterdiğini anlatarak, "Halkımızın ilgi ve alakası çok güzel. Ben de bu ilgiden memnun oluyorum. Ben sokakları gezerken vatandaşların balkona çıkması, evlerinin ışıklarının yanması bana mutluluk veriyor." dedi.

Davul çalarken söylediği güzel manilere de alışan vatandaşların, kendisiyle fotoğraf çekip bunları sosyal medyada paylaştıklarını dile getireren Bacak, manilerinin daha iyi duyulması için megafon kullandığını söyledi.

Bacak, megafon sayesinde sesini herkese duyurabildiğini vurgulayarak, bazı vatandaşların da kendi mahallelerine gelmesi için kendisini davet ettiklerini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ramazan Davulcusundan 'Megafonlu Maniler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement