Randevu Sistemi Mağdur Etti - Son Dakika
Yerel

Randevu Sistemi Mağdur Etti

Randevu Sistemi Mağdur Etti

Bu yıl ilk kez randevu sistemine geçen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Batman Ajans Müdürlüğü, bazı çiftçilerin mağdur olmasına neden oldu.

20.08.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşadığı sıkıntıları dile getiren mısır üreticisi Kazım Öner, Beşiri İkiköprü'de 320 dönüm mısır ektiğini, kendisinin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'nde kayıtlı olduğu halde, randevu almak istediği TMO'da çiftçi olarak kaydının bulunmadığını iddia etti.

Elinde ÇKS belgesi ile Beşiri Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile TMO ve İl Müdürlüğü arasında 3 gündür mekik dokuduğunu belirterek "Elimde kalan 700 ton civarında mısır heba olacak. Bizler tüccarlara muhtaç kalmak istemiyoruz. TMO kısıtlı miktarda alım yaparsa alamadığımız randevu yüzünden mağdur duruma düşeceğiz" dedi. TMO yetkililerin sıkıntının kendilerinden kaynaklanmadığını belirten Öner "İlçe Tarım bizde sorun yok diyor. TMO bize bilgi gelmedi diyor. Ne yapacağımızı şaşırdık ve benim gibi onlarca kişi mağdur oldu" dedi.

"DÜNYA DEĞİŞTİ, TMO DEĞİŞMEDİ"

Batmanda 50-55 Bin ton arası mısır rekoltesi beklediklerini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, ofisin en fazla 15 bin civarında alım yapacağını, gerekli görüldüğü taktirde Bismil yolu üzerindeki depolara da aktarımın yapılabileceğini ifade etti.

Mısır alımları öncesi hazırlık yapmayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nun çiftçileri mağdur ettiğini ifade eden Aydiş, "Aslında ofisimiz bizim çok önemlidir. Şu anda TMO depo ve silolar buğdaylarla dolu. Eğer alım yapılacaksa önceden hazırlığı yapılmalıdır. Edindiğimiz bilgilere göre 10 Eylül'den sonra TMO alım yapmaya başlayacak. Çiftçilerimiz rahat olsun bu tür sorunlar kısa sürede giderilir ve tüccarlar da alımlara kısa zamanda başlayabilir" dedi. Aydiş, randevu alamayan çiftçilere yardımcı olabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Randevu Sistemi Mağdur Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement