Rapor: Samsung Eski Görkemli Günlerine Dönemeyebilir - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: Samsung Eski Görkemli Günlerine Dönemeyebilir

Rapor: Samsung Eski Görkemli Günlerine Dönemeyebilir

Koreli şirket bu sene nasıl bir performans gösterebilir?

24.01.2015 15:14
Hasan Uğur Nayır - -

Geçtiğimiz sene Samsung'un mobil pazardaki gelirleri beklentilerin altında kaldı. Samsung'un bu yüzden hem şirket içinde hemde telefonlarında yeni bir yapılandırmaya gittiği belirtiliyor. Koreli üreticinin kazançlarını istikrara kavuşturması için gerçekleştirdiği çabalar bu yıl şirketi geçtiğimiz senelerdeki düzlüğe çıkarmayabilir.


FnGuide Inc.'ten piyasa analistleri Samsung'tan 2015'te 20.8 trilyon won (Kore parası/1.91 milyar dolar) net kar bekliyor. Bu da geçen seneye göre %6'lık bir düşüş demek. Tahminler bir türlü 2013'tekine ulaşamıyor.


HMC Investment & Securities Co.'dan analist Roh Keun-chang'e göre Samsung'un 2013'te yüksek kazanç elde etmesinin nedeni o zamanki Android pazarında olan az rekabetten dolayı kaynaklanıyor. Hikaye ise günümüzde çok farklı. Xiaomi gibi Çinli üreticilerin de Android pazarına dahil olmasıyla birlikte rekabet oldukça sertleşti. Bu yüzden Samsung eski dönemlerdeki kazancı elde edemeyebilir.


Samsung'un geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce 2015'te Galaxy S6 pazarda neler yapabilir? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: Samsung Eski Görkemli Günlerine Dönemeyebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Efe diyari: Batista samsung. Cacik zaten hic bir bilinen aman aman bir ozelligi yok 0 0 Yanıtla

Advertisement