Restoranda Çocuğun Yüzüne Asit Döken Enişte: Amacım Küçük Düşürmekti - Son Dakika
Güncel

Restoranda Çocuğun Yüzüne Asit Döken Enişte: Amacım Küçük Düşürmekti

Ataşehir'deki restoranda, 3 yaşındaki çocuğun yüzüne dökülen kimyasal maddenin sülfürik asit olduğu belirlendi. Asitli saldırgan, çocuğun eniştesi çıktı. Eniştenin ifadesi şoke etti.

23.10.2015 12:22  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Ataşehir'deki Develi Kebap'ta geçtiğimiz cumartesi akşamı oyun odasında 3.5 yaşındaki Y.K.'nın yüzüne dökülen kimyasal maddenin kriminal laboratuvardaki incelemesi tamamlandı. Maddenin, sülfürik asit olduğu tespit edildi. 3.5 yaşındaki Y.K.'nın üzerine asitli madde atan kişi de teyzesinin kocası çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Çekmeköy'de gözaltına alınan C.A.'nın, emniyetteki işlemleri sürüyor.

KISKANMIŞ, KÜÇÜK DÜŞÜRMEK İSTEMİŞ!

Şüphelinin, çocuğun yüzüne attığı maddeyi diş macunu tüpüne koyduğunu ama içindekinin asitli bir madde olduğunu bilmediğini öne sürerek, "Ailede herkesin ilgi göstermesi nedeniyle kıskandığı çocuğu arkadaşları içinde küçük düşürmek için boya atmak istediğini" söylediği öğrenildi.

DÜNYACA ÜNLÜ BİR ŞİRKETİN PAZARLAMA MÜDÜRÜ

Dünyaca ünlü bir şirketin Türkiye biriminde pazarlama müdürü olarak çalıştığı bildirilen C.A.'nın olayı gerçekleştirirken kendi elini de yaraladığı kaydedildi.

POLİSİN TESPİTLERİNE GÖRE OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ:

Polisin tespitlerine olay şöyle gelişti; doktor eşi C.K.'dan bir süre önce boşanan avukat I.G., aralarında C.A.'nın da bulunduğu arkadaş grubuyla restorana geldi. I.G, oğlu Y.K.'yı oyun odasına gönderdi. Saat 20.45'te C.A. masadan kalkarak oyun odasının bulunduğu birinci kata gitti. Oda görevlisi P.A.'nın uyarısıyla galoş giyen C.A., içeride cebinden çıkardığı spreyi Y.K.'nın üzerine püskürttü. Y.K.'nın yanındaki iki çocuk da spreyden etkilendi. C.A., olayın ardından restorandan ayrıldı.

Y.K.'nın yüzünde yanık oluşurken, diğer iki çocuk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Tedavisi süren Y.K.'nın gözünü kaybetme tehlikesi bulunuyor.

1 NUMARALI ŞÜPHELİ OLDU

C.A.'nın eşkal bilgilerini alan polis, I.G.'nin masasındaki kişilerin ifadesine başvurdu ve C.A.'nın erken ayrıldığını belirledi. Bu ayrıntı, çocuğun eniştesi C.A.'yı bir numaralı şüpheli yaptı. Polis çevredeki iş yerlerindeki kamera görüntülerini topladı. Kayıtlarda görüntüsüne ulaşılan C.A.'yı oda görevlisi P.A. ve çocuklar, içeriğinde sülfürik asit olduğu belirlenen spreyi sıkan kişi olarak teşhis etti.

"AMACIM KÜÇÜK DÜŞÜRMEKTİ"

C.A., dün akşam iş çıkışı geldiği Çekmeköy'deki evinde gözaltına alındı. C.A.'nın polise şunları anlattığı iddia edildi:

"Aynı yaşlarda çocuğum var. Aile hep ilgiyi Y.K.'ya gösteriyordu. Bende kıskançlık oldu. Evden içinde boya olduğunu sandığım spreyi aldım. İçinde asit olduğunu bilmiyordum. Amacım yüzüne sıkıp onu maskara etmek, küçük düşürmekti. Zarar vermek istememiştim."

MİNİK Y.K.'YA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNE GİTMİŞ

Şüphelinin, olaydan yaklaşık bir saat sonra hastaneye minik Y.K.'ya geçmiş olsun ziyaretine gittiği de öğrenildi. Şüphelinin, sabaha kadar hastanede yakınlarıyla birlikte beklediği belirtildi.

Yaptığından çok pişman olduğunu söyleyen C.A., öğle saatlerinde adliyeye sevk edilecek.

Ataşehir'de lüks bir restorantta yüzüne kimyasal madde atılan 3 yaşındaki çocuğun bir gözünü kaybetmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen restoran sahibi Nuri Develi, güvenlik kameralarının incelendiğini belirterek, "Suskunluğumuz vicdansızlık veya sorumsuzluk değildi. Dünyada hiçbir marka bir çocuktan daha önemli değildir." dedi.

RESTORANDAN AÇIKLAMA: KAMERALAR ÇALIŞIYORDU, ZANLININ YAKALANMASI İÇİN SUSTUK

Ataşehir'de lüks bir restorantta bir kişinin attığı kimyasal madde sonucu 3 yaşındaki Y.K. isimli çocuk bir gözünü kaybetmişti. Yaşanan olayın ardından Develi restoranları sahipleri Ali ve Nuri Develi kardeşler basın toplantısı düzenledi.

"Bu açıklamayı bir işletmeci olarak değil, bir baba olarak yapıyorum." diyen Nuri Develi, "17 Ekim Cumartesi günü hepimizin aklının almadığı olayın üzüntüsünü en derinden yaşamaktayız. Minik yavrumuzun acısı bizleri büyük üzüntüye soktu. Tüm eleştirilere karşı sessiz kalmamız tek bir amaca hizmet ediyordu. Emniyet güçlerimizin işlerini daha rahat yapabilmesi ve suçlunun delilleri karartmaması için biz sessizliğimizi koruduk. Sorumluluk bilinciyle hareket edip, tüm eleştirileri göğüslemek zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

"SUSKUNLUĞUMUZ, SORUMSUZLUK DEĞİLDİ"

Olayın soruşturulması sürecinde neden sessiz kaldıklarını anlatan Develi, "Her şeye rağmen bildiklerimizi sustuk. Çünkü suskunluğumuz vicdansızlık veya sorumsuzluk değildi. Aksine suçlunun yakalanması için biz üstümüze düşeni yapmış olduk. Emniyet güçlerimiz günlerdir çalışmaların ardından suçluyu yakaladılar. Kendisi her şeyi itiraf etti. Olayı işleyen kişi iddia edildiği gibi restoranda elini kolunu sallayarak giren ve çocuk odasına varan bir kişi değildi. Aksine rezervasyonu yapan, minik yavrumuzla aynı masada oturan ve minik yavrumuzun annesiyle beraber çocuk odamıza onu teslim eden eniştesiydi." diye konuştu.

"HİÇBİR MARKA ÇOCUKTAN ÖNEMLİ DEĞİL"

Restorantta bulunan güvenlik kameralarının emniyet güçleri tarafından incelendiğini belirten Nuri Develi, "Güvenlik kameralarımızla ilgili durum emniyet tarafından dün de açıklandığı gibi inceleme altındadır ve süreç devam etmektedir. Olayın tarafından yapıldığı gibi asılsız iddialarla itham edilen, oyun odasında çalışan çalışma arkadaşımız, bu olayın aydınlatılmasında en büyük baş rol oyuncularımızdan biri olmuştur. Ben şahsım ve firmamız adına başta emniyet güçlerimize ve bize karşı olan güvenlerine, ön yargılarına yenik düşmeden sabırla bekleyen tüm dostlarımıza, meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu acı olay hepimizi derinden sarstı. Şimdi basında ve sosyal medyada bilgi kirliliğine son verildiğine göre hep birlikte minik yavrumuz için dua edelim. Dünyada hiçbir marka bir çocuktan daha önemli değildir." dedi.

"KAMERALAR ÇALIŞIYORDU"

Olayda görgü tanıkları olmadığı iddiasını değerlendiren Nuri Develi, "Orada çalışan arkadaşlarımız bu olaya tanık olmuştu. Ama suçlunun daha rahat hareket edebilmesi için bu konuda bir açıklama yapmamıştık ama bütün bilgiler emniyetle paylaşılmıştı. O gün zaten kameralarımız da emniyete teslim edilmişti. Emniyette o görüntüleri kendi içlerinde inceliyorlar. Ondan dolayı hep sessizliğimizi koruduk. Kameralar çalışıyordu. O gün bütün bilgisayarlarımızı emniyete teslim ettik." diye konuştu.

Restoranda Çocuğun Yüzüne Asit Döken Enişte: Amacım Küçük Düşürmekti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Restoranda Çocuğun Yüzüne Asit Döken Enişte: Amacım Küçük Düşürmekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Önder: Hasta herif Olan küçücük yavruya oldu 30 0 Yanıtla
  • Olmaz: Külliyen yalan altında başka bişey var .. 27 0 Yanıtla
  • insan: Şeriatın gözünü seveyim . Bu adamın iki gözüne de asit dökmeli 23 3 Yanıtla
  • Temiz Siyaset İstiyoruz: Bu işte başka bir iş var 30 yaşındaki adam neyi kıskansın öyle olsa öldürürdü. 23 1 Yanıtla
  • sahi: kucucuk cocugu kiskanip ustune asit atmak ve hayatini karartmak? nereye gidiyor bu dunya 21 1 Yanıtla
  • Daha neler hadi canım: Hiç inandırıcı değil evde sülfirik asitin ne işi var evden almış gelmiş bilmem ne eşek kadar ve kariyer sahibi cahilde değil bu adam oturup bunlarımı kurmuş kafasında boyayı evden alırım yüzüne serperim rezil olur filan çok komik saçma sapan KOMİK İFADE ÇOOK KOMİK İFADE 19 0 Yanıtla
  • Kolpen: Pazarlama müdürünün hayatı kaydı.İşten atar elin gavuru.Çocuğun teyzesi boşar bunu.3.5 yaşındaki çocuğu kıskanan adam hiçbir işe yaramaz.hapiste ne kadar kalır bilinmez. 13 5 Yanıtla
  • ırkçı ve faşist hdp: nasıl bir manyak lan bu 15 1 Yanıtla
  • erol: Ceza evinde sana sorarlar 15 1 Yanıtla
  • tırı vırı : pis iğrenç yaratık 15 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement