Revan Bakü Teknik Direktörü Kurtar "Azerbaycan Futbolundaki Eksiklik, İki Yönlü Oynayan Futbolcunun... - Son Dakika
Güncel

Revan Bakü Teknik Direktörü Kurtar "Azerbaycan Futbolundaki Eksiklik, İki Yönlü Oynayan Futbolcunun...

Revan Bakü Teknik Direktörü Kurtar "Azerbaycan Futbolundaki Eksiklik, İki Yönlü Oynayan Futbolcunun...

Mustafa DENİZLİ İLE PEK GÖRÜŞEMİYORUZ BURAYA GELEN FUTBOLCULAR UYUM SAĞLAMA KONUSUNDA PEK SIKINTI ÇEKMEZLER TÜRKİYE'DEN FUTBOLCU TRANSFER ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM Azerbaycan'da Revan Bakü takımının teknik direktörlüğünü yapan Güvenç Kurtar, Azerbaycan futbolundaki en büyük eksikliğin iki yönlü futbolcu azlığı olduğunu belirterek, Hem savunma hem hücuma dayalı olarak iki yönlü düşünen futbolcu sayısı çok az. Bu anlayışı futbolcular kaparlar ve uygularlarsa, Avrupa liglerinde de milli takım seviyesinde daha çok başarılı olurlar" dedi.

03.04.2014 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa DENİZLİ İLE PEK GÖRÜŞEMİYORUZ

BURAYA GELEN FUTBOLCULAR UYUM SAĞLAMA KONUSUNDA PEK SIKINTI ÇEKMEZLER

TÜRKİYE'DEN FUTBOLCU TRANSFER ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Azerbaycan'da Revan Bakü takımının teknik direktörlüğünü yapan Güvenç Kurtar, Azerbaycan futbolundaki en büyük eksikliğin iki yönlü futbolcu azlığı olduğunu belirterek, Hem savunma hem hücuma dayalı olarak iki yönlü düşünen futbolcu sayısı çok az. Bu anlayışı futbolcular kaparlar ve uygularlarsa, Avrupa liglerinde de milli takım seviyesinde daha çok başarılı olurlar" dedi.

Doğan Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı Güvenç Kurtar, Azerbeycan ligini nasıl buluyorsunuz sorusuna, Azerbaycan liginde üst düzeyde bir kaç tane takım var. İyi bir lig derken çok iyi futbolcular bulunuyor. Mukayese ettiğimiz zaman Türkiye liginde oynayabilecek kalitede futbolcular var. İtalya'da Serie A'da oynamış, Brezilya'da oynamış futbolcular var. Milli takımlarda oynayan futbolcular var. Slovakya Milli Takımı'nda, Estonya Milli Takımı'nda bir sürü milli takımlarda oynamış futbolcular var. İyi kalitede futbolcular mevcut yanıtını verdi.

MUSTAFA DENİZLİ İLE PEK GÖRÜŞEMİYORUZ

Mustafa Denizli ile aynı ligde çalışmak nasıl bir duygu şeklindeki soru üzerine Kurtar, Türkiye'de de beraber çalışıyorduk. Burası da bizim ikinci vatanımız. Pek de görüşemiyoruz. O biraz uzakta, yani 2-3 saat uzaklıkta. Biraz daha rahatlasın maçlar, daha sık görüşeceğiz dedi.

Azerbaycan Ligi'ndeki futbolcuların aldığı ücretle ilgili de konuşan Kurtar, 5-6 takımda futbolcuların aldığı ücretler gayet iyi. Yani bizim bazı takımlarda alınan ücretler, Türkiye liginde de verilen ücretlere yakın. O ücretleri alan futbolcular burada da var. Ama genel olarak PTT 1. Lig ile Spor Toto Süper Lig arasında ücret alıyorlar ifadelerini kullandı. BURAYA GELEN FUTBOLCULAR UYUM SAĞLAMA KONUSUNDA PEK SIKINTI ÇEKMEZLER

Güvenç Kurtar, Azerbaycan'ın güzel bir şehir olduğunu dile getirerek, Bakü güzel bir şehir. Çalışmaktan dolayı gezmeye fazla vakit bulamadık. Ama güzel restoranlar ve kafeler var. Bu nedenle buraya gelen futbolcular uyum sağlama konusunda pek sıkıntı çekmezler şeklinde konuştu.

Türkiye'den futbolcu transfer etmek gibi bir düşünceniz var mı sorusuna da Kurtar, şu yanıtı verdi

TÜRKİYE'DEN FUTBOLCU TRANSFER ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Şu anda böyle bir şey düşünemiyorum. Mevcut kadroyla ne yapabiliriz onu düşünüyorum. Biliyorsunuz kupa maçımız var ve yarı finale çıktık. Neftçi gibi güçlü ve kaliteli bir takımla oynayacağız. Şu anda transfer düşünmüyorum. Türkiye'den şu futbolcuyu alsak, bunu alsak gibi bir düşüncem yok.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Revan Bakü Teknik Direktörü Kurtar 'Azerbaycan Futbolundaki Eksiklik, İki Yönlü Oynayan Futbolcunun... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement