Reyhanlı Ortaokul Öğrencileri, Suriyeli Yetimleri Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı Ortaokul Öğrencileri, Suriyeli Yetimleri Sevindirdi

Reyhanlı Ortaokul Öğrencileri, Suriyeli Yetimleri Sevindirdi

Ortaokul öğrencileri, Suriyeli yetimleri sevindirdiHatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Fatih Aliye Müderris Ortaokulu öğrencileri, Suriyeli yetimleri ziyaret edip verdiği hediyelerle sevindirdi.

24.05.2016 17:21

Ortaokul öğrencileri, Suriyeli yetimleri sevindirdi

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Fatih Aliye Müderris Ortaokulu öğrencileri, Suriyeli yetimleri ziyaret edip verdiği hediyelerle sevindirdi.

Fatih Aliye Müderris Ortaokulu Müdürü Mehmet Göktürk, öğretmenleri ve 30 kişilik öğrenci grubu ile merkezi Gaziantep'te bulunan Maram Derneği bünyesindeki Suriyeli yetim çocuklarının barındığı yetimhaneyi ziyaret etti. Anne ve babası olmayan 60 Suriyeli çocuğa giyim eşyası, ayakkabı hediye edilip pasta ikramında bulunuldu.

2 ile 12 yaş arasındaki çocuklarla yakından ilgilenen öğrencilerden Ayşegül Tülegün, kucağına alarak sevdiği bir çocuğa kendi elleriyle pasta yedirdi. Çocukları sevindirmek için yetimhaneyi ziyaret ettiklerini belirten Tülegün, "Dileriz bundan sonra onlar hep mutlu olurlar" dedi.

Maram Yetim Yurdunun Suriyeli Müdürü Meyyede Abdi, öğrencilerinin ziyaretinden dolayı memnun olduklarını ifade ederek yetimhanede kimsesiz olmayan 60 çocuk bulunduğunu belirtti. Abdi, "Buradaki yetim çocukların yatma, barınma gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Okul çağında olanlar ise ilçedeki okullarda eğitim öğretim görüyor. Eğitimlerimizde Türkçe, Arapça ve İngilizce dili öğreterek onları geleceğe hazırlıyoruz" diye konuştu.

Suriyeli çocuklar da kendilerini ziyaret eden öğrenciler için hazırladıkları oyunlarını sundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı Ortaokul Öğrencileri, Suriyeli Yetimleri Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement