RUMELİFED'den Festival Çoşkusu - Son Dakika
Yerel

RUMELİFED'den Festival Çoşkusu

RUMELİFED\'den Festival Çoşkusu

Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu yönetimi, 9. Balkan Rumeli Festivali için Bursa'ya gelen bürokratları ağırladı.

12.09.2014 16:33  Güncelleme: 16:50

Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED) yönetimi, 9. Balkan Rumeli Festivali için Bursa'ya gelen bürokratları ağırladı.

RUMELİFED Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş ve Yönetim Kurulu üyeleri ev sahipliğinde, DOSAB SYK Tekstil AŞ'de gerçekleşen ziyarete Karadağ Milletvekili İzet Braliç ve Karadağ Karayolları Genel Müdürü Osman Nurkoviç katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren RUMELİFED Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş, Balkanlar'ın Türkiye ile her zaman bir ve beraber olduğunu belirterek, "Bursa'da çok sayıda Balkan göçmeni olmasına rağmen ilişkilerimiz ticari ve ekonomik boyuta getirilememiş. Bir elmanın 2 yarısı gibiyiz. Şu zamana kadar beraber hareket edebilseydik çok daha iyi durumlarda olurduk. Gerçekleştirdiğimiz bu görüşmenin ticari ve ekonomik iş birlikleri açısından güzel bir adım olacağını ümit ediyorum" dedi.

Gerçekleştirilen toplantının ardından SYK Tekstil'in üretim alanları gezildi. Fabrika gezisinden sonra görüşlerini ileten Karadağ Milletvekili İzet Braliç, "Bir Balkan evladının, Bursa'da büyük bir ekonomik güce sahip olan modern ve vizyoner bir tesisi hayata geçirmesi bizleri onurlandırdı. Böyle bir tesisin Balkanlarda olmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

RUMELİFED üyelerinden Demirtaş Rumeli Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin ev sahipliğinde, Namık Kemal Halk Oyunları Derneği organizasyonuyla düzenlenen 9. Uluslararası Balkan Rumeli Festivali büyük bir coşkuyla yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Demirtaş Belediye Stadyumu'nda gerçekleştirilen festivalde Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Makedonya ve Demirtaş' ait folklor ekipleri gösteri düzenledi. Festival, folklor gösterilerinin ardından Rumeli Semih'in müzik şöleni ile devam etti.

Festivalin açılış konuşmasını yapan RUMELİFED Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş, "Bu akşamın bizler için önemi çok büyük. Çünkü bugün Federasyonumuzun kuruluş yıl dönümü. Yıl dönümümüzde delegesi olduğum Demirtaş'ta bulunmak beni onurlandırıyor" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel RUMELİFED'den Festival Çoşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement