Rusya, Krizle Mücadele Planını Hazırladı - Son Dakika
Ekonomi

Rusya, Krizle Mücadele Planını Hazırladı

Rusya, Krizle Mücadele Planını Hazırladı

Rusya, ekonomik krizin etkilerinden korunmak amacıyla mücadele planı hazırladı.

28.01.2015 15:59  Güncelleme: 16:45

Rusya, ekonomik krizin etkilerinden korunmak amacıyla mücadele planı hazırladı.

Rubledeki değer kaybı, petrol fiyatlarındaki gerileme ve yaptırımlar nedeniyle ekonomide sıkıntılı bir dönemden geçen Rusya'nın, ekonomik krizle mücadele için hazırladığı tasarı kamuoyuyla paylaşıldı. Tasarının son şekli, Başbakan Dmitry Medvedev tarafından Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunuldu.

Hükümetin resmi sitesinde yayınlanan plana göre, krizle mücadele için öncelikli alanlar tespit edildi. Planda, yüksek teknoloji ürünlerin desteklenmesi, küçük ve orta ölçekteki girişimcilerin kalkındırılması, finansal ve yönetim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.

Enflasyondan en çok etkilenen çok çocuk sahibi aileler ve emekli kesiminin zararını karşılamak amacıyla  tazminat veya benzer ödemelerin yapılması planlanan planda, önemli devlet kurumlarının bütçesinde yüzde 10'a kadar kısıtlama yapılarak, gereksiz harcamaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ekonomik krizin yanı sıra Ukrayna nedeniyle uluslararası yaptırımlara maruz kalan Rusya'da kriz nedeniyle 150 milyar dolar paranın ülke dışına çıktığı tahmin ediliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rusya, Krizle Mücadele Planını Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement