Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Norveç'te - Son Dakika
Güncel

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Norveç'te

Doğu Finnmark bölgesinin bağımsızlığının 70. yılı kutlandı.

25.10.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu-Finnmark bölgesinin bağımsızlığının 70. yılı kutlamalarına Norveç Kralı 5. Harald, Norveç Başbakanı Erna Solberg, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Norveç Dışişleri Bakanı Börge Brende katıldı.

Norveç Kralı 5. Harald, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden 6 ay önce, 1944 sonbaharında Norveç'in kuzeyinde yer alan Doğu-Finnmark bölgesinin Nazi-Almanyasından bağımsızlığını kazanmasında gösterdikleri gayret için Rusya'ya teşekkür etti.

Kral 5. Harald yaptığı konuşmada, şunları belirtti:

"Bizim bağımsızlığımız için Rus komşumuzun neler yaptığını ve nasıl destek verdiğini asla unutmadık ve unutmayacağız. Yüzlerce Sovyet askeri 1944 Doğu-Finnmark mücadelesinde hayatını kaybetti. Mezarları burada bulunmakta. Oslo ve Kirkenes'te yer alan anıtlarda 'Norveç size şükranlarını sunuyor' yazıyor."

Öte yandan, kutlamaların ardından iki dışişleri bakanının görüşmesi bekleniyor. Görüşmede, Norveç-Rusya işbirliği ile Suriye ve Ortadoğu'daki gelişmelerin ele alınması öngörülüyor.

Başbakan Solberg ise görüşmelerde Ukrayna hakkında neler konuşulacağı ile ilgili soru üzerine, "Bugün Norveç ve Rusya'nın beraber kutladığı bağımsızlık günü, iki ülke arasındaki gergin ortamı yumuşatmayacak. Bizim Norveç olarak tutumumuzu değiştirmemize gerek yok. Rusya'nın duruşunu değiştirmesi şart. Rusya uluslararası kurallara riayet etmeli " dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Norveç'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement