Rusya'nın Kırım'ı İlhakının 3. Yılı - Son Dakika
Politika

Rusya'nın Kırım'ı İlhakının 3. Yılı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Rusya'nın Kırım'ı ilhakına ilişkin, "Ruslar başta Budapeşte Muhtırası olmak üzere taraf olduğu tüm uluslararası anlaşmaları ihlal etmesi bir yana, insanlık onuruna karşı giriştiği faaliyetlerle de hukukun yanı sıra insaniyeti de ayaklar altına aldı.

24.02.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Rusya'nın Kırım'ı ilhakına ilişkin, "Ruslar başta Budapeşte Muhtırası olmak üzere taraf olduğu tüm uluslararası anlaşmaları ihlal etmesi bir yana, insanlık onuruna karşı giriştiği faaliyetlerle de hukukun yanı sıra insaniyeti de ayaklar altına aldı." ifadesini kullandı.

Demirel, Kırım'ın Rusya Federasyonu tarafından ilhakının 3. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Kırım'ın bin 95 gün önce Ukrayna'dan koparılarak, Rusya Federasyonu'nun yönetimi altına geçirilmesine dair süreç başlatıldığını hatırlattı.

Bu süre zarfında Kırım'da, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından organize edilen şaibeli halk oylamasıyla Kırım'ın Rusya'ya bağlandığını iddia eden Demirel, şunları kaydetti:

"Bütün bunlar olurken Rusların başta Budapeşte Muhtırası olmak üzere taraf olduğu tüm uluslararası anlaşmaları ihlal etmesi bir yana, insanlık onuruna karşı giriştiği faaliyetlerle de hukukun yanı sıra insaniyeti de ayaklar altına aldı. Bu insan hakları ihlalleri başta Türk yurdu olan Kırım'ın gerçek sahipleri Kırım Türklerine yöneliktir. İşgalin başlamasından bu yana yüzlerce Kırım Türkü kaçırılmış, işkenceye maruz kalmış ve hatta cinayete kurban gitmiştir. Putin'in haksız işgali, medeni dünyanın hiçbir yerinde tanınmamakla beraber devam etmektedir."

Kırım Türklüğü direndikçe, işgalcilerin zulmün seviyesini artırdığını iddia eden Demirel,"Bu haksız işgale karşı direnişi bir kez daha kutluyorum. Kırım Türklerinin ana vatanlarında mutlu olacağı günlerin bir an önce gelmesini diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Rusya'nın Kırım'ı İlhakının 3. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement