Rüzgar Bebeğe İlk Destek Şefkatli Ellerden Geldi - Son Dakika
Yerel

Rüzgar Bebeğe İlk Destek Şefkatli Ellerden Geldi

Rüzgar Bebeğe İlk Destek Şefkatli Ellerden Geldi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yaklaşık bir ay önce kalp damarlarındaki ciddi bir sorun nedeniyle ameliyat olması için hastanenin 70 bin lira ücret talep ettiğine ilişkin haberlerle kamuoyunun gündemine oturan Rüzgar bebeğin İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde geçirdiği başarılı ameliyat sonrasında sağlığına kavuşmasının ardından ekonomik sıkıntılarla boğuşan ailesine ilk ciddi destek Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nden geldi.

10.07.2016 13:41

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yaklaşık bir ay önce kalp damarlarındaki ciddi bir sorun nedeniyle ameliyat olması için hastanenin 70 bin lira ücret talep ettiğine ilişkin haberlerle kamuoyunun gündemine oturan Rüzgar bebeğin İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde geçirdiği başarılı ameliyat sonrasında sağlığına kavuşmasının ardından ekonomik sıkıntılarla boğuşan ailesine ilk ciddi destek Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nden geldi.

Henüz 60 günlük olan Rüzgar Bebeğin annesi Asena Filiz Akıncı Karşit'in 2 yaşındaki minik kızı Ceylin ile eşiyle boşanma aşamasında olması nedeniyle annesinin evine sığınmak zorunda kaldığının bilgisini alan Dernek Başkanı Fatma Cavlı aileyi himayesine aldı.

Yıllar önce yitirdiği babasının evine sığınan anne Asena Filiz Akıncı Karşit ile minik bebeklerini Sarımsaklı'daki annesinin evinde ziyaret eden Ayvalık'ta ihtiyaç sahibi herkesin yardımına Hızır gibi yetişmesiyle tanınan ve bu yüzden de 'Fatma Anne' olarak nitelendirilen Fatma Cavlı, hiçbir geliri olmayan aileye tam destek verdi.

Rüzgar bebek ve 2 yaşındaki ablası Ceylin'in ailesine; bayramlık kıyafetler başta olmak üzere mama, gıda, çocuk bezi ve ekonomik verdikleri katkıların süreceğini ifade eden Başkan Cavlı, "Rüzgar bebeğin sağlığına kavuşması Türk kamuoyunda olduğu gibi bizi de son derece mutlu etti. Ancak genç anne ve 2 bebeğinin ekonomik durumu oldukça kötü. Filiz kızımızın daha iyi koşullarda bebeklerini büyütebilmesi ekonomik katkılara ve koşullarının rehabilite edilmesine ihtiyacı var. Şu anda Filiz kızımız ve iki bebeği dul ve kendi yağıyla kavrulmaya çalışan annesinin evine sığınmış durumda. Rüzgar bebeğin sık sık İstanbul'a giderek kontrol edilmesi gerekiyor. Tabi bu da ekonomik açıdan aileye ciddi yük getiriyor. Biz dernek olarak ailenin birçok sorununu çözümlemeye çalışacağız. Ancak yine de ailenin yardıma ve desteğe ihtiyacı var. Duyarlı vatandaşlarımızdan bu konuda aileye destek vermeleri gerektiğine inanıyorum. Gerekirse, bizim aracılığımızla da Rüzgar bebek ve ailesine ulaşabilirler. Bu konuda Ayvalıklı hayırseverlerin ellerinden geleni yapacaklarından en ufak şüphe duymuyorum" diye konuştu.

Öte yandan Rüzgar bebeğin ailesi de kendilerine ekonomik destek veren Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı ile hayırseverlere kendilerine verilen destekler nedeniyle teşekkür etti.

Ayvalık'ta yaklaşık bir ay önce kalp damarlarındaki ciddi bir sorun nedeniyle ameliyat olması için hastanenin 70 bin lira ücret talep ettiğine ilişkin haberlerle kamuoyunun gündemine oturan Rüzgar bebek, konunun ulusal basında yer almasının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ başta olmak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un belediye bünyesinde kurdurduğu Beyaz Masa ekiplerinin girişimleriyle İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde geçirdiği başarılı ameliyat sonrasında sağlığına kavuşmuştu.

Kalbe giden damarlarının değiştirildiği ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Rüzgar bebek halen daha sık sık İstanbul'a götürülüp getirilerek doktor kontrolü altında tutuluyor. Ancak ailenin ekonomik zorluklarla boğuşması; başta günlük hayat olmak üzere, söz konusu kontrollerin yapılabilmesini olumsuz etkilediği bildiriliyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rüzgar Bebeğe İlk Destek Şefkatli Ellerden Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement