Şafak Ayini"Ne Kanoyla Gidiyorlar - Son Dakika
Güncel

Şafak Ayini"Ne Kanoyla Gidiyorlar

Gelibolu Yarımadası'nda, 25 Nisan sabahı gerçekleştirilecek Şafak Ayinine katılmak isteyen Yeni Zelandalı 13 kişi, kanoyla çıktıkları yolculukta Anzak Koyu'na ulaşmayı hedefliyor.

22.04.2014 16:52

Çanakkale Kara Savaşları'nın 99'uncu yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'nda 25 Nisan sabahı yapılacak "Şafak Ayini"ne katılmak için Gelibolu ilçesinden kanoyla hareket eden Yeni Zelandalı grubun yolculuğu, Anzak Koyu'nda sona erecek.

Özel bir seyahat acentesinin düzenlediği "100'üncü Yıla Doğru Gelibolu Projesi" kapsamında Gelibolu'da bindikleri kanoyla Çanakkale Boğazı'nı geçen 13 Yeni Zelandalı, Anzak Koyu'na doğru kürek çekiyor.

Acentenin ortaklarından Gökhan Türe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin hem tarihi hem de doğasıyla Türkiye'nin en değerli kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Çanakkale'nin, kano tutkunları için eşi bulunmaz imkanlara sahip olduğunu vurgulayan Türe, "Bu potansiyeli değerlendirmek ve misafirlerimize Türkiye'nin başka bir yüzünü göstermek için hazırladığımız rota, ilk kez kağıtlardan çıkıp hayat buldu" dedi.

Turun, günde 20-25 kilometrelik yolu kapsadığını belirten Türe, grubun 25 Nisan'da Anzak Koyu'ndaki Şafak Ayinine katıldıktan sonra Suvla Koyu'na gideceğini ve tarihi mekanları ziyaret edeceğini bildirdi.

Türe, tura katılanların güvenliğinin hem denizden hem de karadan sağlandığı bilgisini vererek, bundan sonra özellikle yaz aylarında bu tür etkinlikler düzenleyip bölge turizmine katkı sağlamayı planladıklarını sözlerine ekledi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şafak Ayini'Ne Kanoyla Gidiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement