Safranbolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Safranbolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Safranbolu\'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıl dönümü Safranbolu ilçesinde Misak-ı Milli meydanında yapılan törenlerle kutlandı.

30.08.2014 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıl dönümü Safranbolu ilçesinde Misak-ı Milli meydanında yapılan törenlerle kutlandı.

Safranbolu Kaymakamlığına vekaleten bakan Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir, 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşların katıldığı törenler, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan 125. Jandarma Eğitim Alayı'ndan Üst Teğmen Alpay Kaplan, "Tarihin en uzun ömürlü imparatorluklarından birisi olan Osmanlı Devleti, birinci cihan harbi sonunda birlikte harbe katıldığı devletlerin yenilmesi üzerine 30 Ekim 1918 tarihinde Mondros ateşkes anlaşmasını imzalayarak harpten çıkmıştır. Bu anlama ile asırlardır müstakil yaşamış olan Türk Milletinin bağımsızlığına kastedilmiş ve Türk vatanı parça parça işgal edilmiştir. Vatanın karanlıklara gömüldüğü bu zamanlarda Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri, çeteler ve gönüllüler tarafından vatanın her köşesinde yakılan ateşler 19 Mayıs 1919 Samsun'da Mukadderat Adamı Mustafa Kemal etrafında birleşmiş, genelge ve kongrelerle bağımsızlık ateşi haline gelerek tüm vatan sathına yayılmıştır. Yerinden kımıldayacağına bile kimsenin inanmadığı Türk Ordusuna 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale'de yeteneğini, askerlikteki ustalığını ve cesur yüreğini tarihe yazdırmış Mareşal gazi Mustafa Kemal taarruz emrini vermiştir. Başkomutan Kocatepe'den Ankara'ya, Büyük Millet Meclisine, Bakanlıklara ve cephelere şu telgrafı çekmiştir, " Bugün 26 Ağustos 1922. Saat 10.00'dan itibaren tekmil cephelerden taarruza başlanmıştır. 'Muvaffakiyet Allah'tandır.' Sonuç olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün " Anadolu Zaferi, bir millet tarafından beslenen bir idealin ne kadar güçlü olduğunun bir ifadesidir" sözüyle tanımladığı Türk İstiklal Savaşının egemenliği, bağımsızlığı ve yurt bütünlüğünü korumak üzere girilmiş bir mücadele olduğunu ve tam anlamı ile haklı bir karakter taşıdığını vurgulamak gerekir" dedi.

Konuşmanın ardından Zati Ağar İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri yapıldıktan sonra, tören geçişinin ardından Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulüne geçildi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Safranbolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement