Sağlığına Kavuşunca İlk Olarak Doktorunu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Sağlığına Kavuşunca İlk Olarak Doktorunu Ziyaret Etti

Sağlığına Kavuşunca İlk Olarak Doktorunu Ziyaret Etti

Diyarbakır'da trafik kazasında ayakları ve kolları ezilen üniversite öğrencisi iyileştikten sonra ilk olarak 3 ayrı ameliyat ile ayaklarını diken doktorunu ziyaret etti.

16.04.2014 15:21

Diyarbakır'da 3 ay önce tırın altında kalması sonucunda ayakları ve kolları ezilen üniversite öğrencisi iyileştikten sonra ilk olarak 3 ayrı ameliyat ayaklarını diken doktorunu ziyaret etti.

Diyarbakır'da üniversite öğrencisi Şenay Yakışıklı, 3 ay önce yolun karşısına geçmeye çalışırken tırın altında kalması sonucunda sağ kolu ile her iki ayağı ezildi. Yakışıklı, Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ve 20 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Ayakları 3 ameliyatla yerine dikilen Yakışıklı, ameliyatlarını yapan Prof. Dr. Serdar Necmioğlu'nu ziyaret etti.

Diyarbakır'da gittiği ilk hastanede doktorların, kolun ve ayakların kurtulma ihtimalinin çok zayıf olduğunu söylediklerini belirten Yakışıklı, şöyle konuştu:

"Kazayı geçirdiğim anda tam olarak ne olduğunu anlayamamıştım ve sonra yavaş yavaş acıyı hissetmeye başladım. O an öleceğimi zannettim. Aileme sağ kolumu ve ayaklarımı kaybetme riskim olduğu söylenmiş. Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde yapılan ameliyat ile sağlığıma yeniden kavuştum. Yürüyebiliyorum ve kolumu da kullanabiliyorum. Bu büyük kaza sonrası sağlıklı bir şekilde yaşantımı devam ettirebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum."

Prof. Dr. Necmioğlu ise hasta ilk geldiğinde iki ayağını ve kolunu kaybetme riskinin olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

"Hasta bize getirildiğinde damarları ve sinirleri işlevini tamamen kaybetmemişti. Kırılan kemikleri ve yırtılan dokuları toparladık. Bu durumdaki hastaların genellikle uzuvlarını kaybettiklerini biliyoruz. Neyse ki doğru ve etkin hastane şartları, ameliyatta başarı şansını artırıyor. İki ayağı ve kolu kurtulan hastamız tam olarak sağlığına kavuştu ve bundan sonraki yaşamını da rahatlıkla eskisi gibi sürdürecek." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlığına Kavuşunca İlk Olarak Doktorunu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement