Sağlık İçin Hareket Et" Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Sağlık İçin Hareket Et" Yürüyüşü

Sağlık İçin Hareket Et" Yürüyüşü

Adan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde ’Sağlık İçin Hareket Et’ temasıyla yürüyüş düzenlendi.

05.10.2015 18:15

Adan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde 'Sağlık İçin Hareket Et' temasıyla yürüyüş düzenlendi.

Merkez Park'tan başlayan yürüyüşe Adana Halk Sağlığı Müdürü Kadir Çağlar Çatak, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Nureddin Özdener ve Dr. Süleyman Dilek, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürleri, Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Atıf Çakmak, TSM Sorumlu Hekimleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Adana Halk Sağlığı Müdürü Çatak, sağlık açısından yürümenin önemine dikkat çekerek, "Obezitenin birden çok nedeninin olması bireysel mücadelenin yanı sıra kurumsal mücadeleyi de zorunlu hale getirmiştir. Bu nedenle ülke genelinde obezite ile mücadele faaliyetlerine hız vermek, belirlenen hedeflere ulaşmak doğrultusunda yeni hedefler ve stratejiler belirlemek ve faaliyetlerin belirli bir çerçevede etkin ve yaygın olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla, ulusal bir programın hazırlanması ve uygulamaya konulmasına ihtiyaç duyulduğundan Sağlık Bakanlığı tarafından 'Türkiye Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı' hazırlanmıştır. Bu programın amaçları toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulmasına, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapılmasını sağlamaktır" dedi.

Sağlıklı bir yaşam için yetişkinlerde haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmasının önerildiğine dikkat çeken Çatak, "5-17 yaş grubu için ise kardiovasküler hastalıklar, diyabet, obezitenin önlenmesi, sağlıklı bir kas-iskelet sistemi gelişimi, anksiyete ve depresyon riskinin azaltılmasında günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerektiği belirtilmektedir. Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum ve kalp atım sayısının normalden daha fazla olduğu, kasların zorlanmaya başladığı, orta dereceli efor gerektiren aktivitelerdir. Günde 10 bin adım atmaya çalışmak ise kişinin motivasyonunu artırarak daha aktif bir yaşam sürmesini sağlar. Bu 10 bin adımın belirli bir miktarını orta şiddette atabilir geri kalanını ise gün içerisinde aktif olarak attığımız adımlarla tamamlayabiliriz. Örneğin günde en az 30 dakika orta şiddetli aktiviteyi yerine getirmek için; 30 dakika da en az 3 bin adım atmaya çalışabilir, geri kalan 7 bin adımı ise diğer aktivitelerle (merdiven çıkmak, metro, tren ya da otobüsten birkaç durak önce inmek, öğlen aralarında en az 10'ar dakikalık kısa yürüyüşler yapmak gibi) 24 saatte tamamlamaya çalışmalıyız" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık İçin Hareket Et' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement