Sağlık-Sen'den IŞİD'e Sert Tepki - Son Dakika
Yerel

Sağlık-Sen'den IŞİD'e Sert Tepki

Sağlık-Sen\'den IŞİD\'e Sert Tepki

Sağlık-Sen Batman Şubesi, son günlerde artan Işid saldırıları ve yoğun göç nedeniyle bir açıklama yaptı.

25.09.2014 16:31  Güncelleme: 17:17

IŞİD'i vahşi bir terör örgütüne benzeten Sağlık-Sen, "Suriye ve Irak'ta IŞİD isimli terörist örgüt vahşice ve insanlık dışı yöntemlerle insanları katletmekte, yerlerinden, yurtlarından etmektedir" dedi.

"IŞİD GÖRÜNMEZ BİR ELİN TAŞERONLUĞUNU YAPIYOR"

Sağlık-Sen Şube Başkanı Zahir Seven, Işid saldırıları ve son güncel konulara ilişkin bir açıklama yaptı.

Seven, "Emperyalist batılılar tarafından menfaatleri doğrultusunda dünyayı parselledikleri zamanlardan kalma isimlendirmeyle 'Ortadoğu' coğrafyası sahip olduğu stratejik konumu ve özellikleri nedeniyle egemen güçlerin iştahını çekmeye devam etmektedir. Maymun iştahlarıyla kirli ellerini mazlum insanların kanlarından çekmeye niyetleri olmayan, genelde dünyayı ve özelde ise coğrafyamızı istikrarsızlaştırmaya ve karıştırmaya devam eden zalim şer güçler, mazlum insanları yerlerinden, yurtlarından etmeye devam etmektedir. ABD'nin Irak'ı işgaliyle başlayan süreçte yüzbinlerce insanın katledilmesi ve milyonlarcasının göçmen durumuna düşmesi büyük bir insani trajedi olarak Ortadoğu'da yaşayan halkları etkilemeye devam etmektedir" dedi.

"ÖRGÜT SINIRLARI KANLA ÇİZİYOR"

İslam dininin güzelliklerle dolu olduğunu ancak İslam'ın bu kişilerce kullanılmasına da ayrıca üzüldüklerini ifade eden Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, "Suriye ve Irak'ta IŞİD isimli terörist örgüt vahşice ve insanlık dışı yöntemlerle insanları katletmekte, yerlerinden, yurtlarından etmektedir. Neredeyse birçok ülkenin bile sahip olmadığı son derece gelişmiş ve ağır silahlarla masum insanlara saldıran IŞİD, sanki görünmez bir elin taşeronluğuna yapmaktadır. Egemen güçlerin haritaları, sınırları değiştirmekten bahsettiği bu günlerde bu kanlı örgüt, masum insanların kanlarıyla yeni sınırlar çizmeye çalışmaktadır" dedi.

"YÜZBİNLERCE KÜRT KATLEDİLMEYE ÇALIŞILDI"

Batman ve diğer şehirleri de yakından ilgilendiren olayların Kürtler ve diğer etnik gruplara yönelik vahşetle devam ettiğini ifade eden Seven, sözlerini şöyle sürdürdü:"Kısa bir süre önce Kürtlerin yaşadığı bölgelere saldıran zalim örgüt yüzünden, yüzbinlerce masum insan canını kurtarmak için yaşadığı yerlerden göç etmek zorunda kalmıştır. Kürtlerin yasadığı Şengal bölgesinden sonra IŞİD, bu seferde Rojava'daki Kobani kenti ve çevresindeki köylere ağır silahlarla saldırmaya başlamıştır. Zalim ve acımasız örgütün elinden canını kurtarmak isteyen binlerce masum Kürt, yaşadıkları yerleri terk ederek, ülkemize sığınmak zorunda kalmıştır. Bir günde yüz binden fazla insanın mülteci durumuna düştüğü bu insanlık faciasında kadın, çocuk ve yaşlı binlerce insan mağdur duruma düşmüştür. Rojava'daki Kobani ve çevresindeki köylerden göç eden binlerce insan açlık, hastalık ve barınma gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Rojava'dan gelen ve IŞİD'in zulmünden kaçan insanların en temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için başta kamu kuruluşları ile sosyal yardım kuruluşları olmak üzere vicdan sahibi herkesin tüm imkânlarını seferber etmesi gerekir" dedi.

"HERKES ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALI"

Tüm insanlığın Işid tehdidi altındaolduğunu ve herkesin birleşmesi gerektiğini ifade eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Seven, "IŞİD tarafından yerlerinden edilen Kürt, Arap, Türkmen tüm insanların evlerine dönebilmeleri ve bu kanlı örgütün durdurulması için herkesi üzerine düşeni yapmaya çağırıyoruz. Ortadoğu coğrafyasındaki halkların daha fazla kan ve gözyaşı dökmemesi için, bu coğrafyada yaşayan herkesi ve her kesimi biraya gelerek, işbirliği içerisinde sorunlarını çözmelerini ümit ediyor ve herkesi bu amaçla adım atmaya davet ediyoruz. Genelde Ortadoğu'da özelde ise Kürtlerin yaşadığı bölgelerde IŞİD terörü eliyle yapılan katliamları ve saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Ortadoğu halklarının ve Kürtlerin barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacağı günlerin yakın olması ümidiyle, herkesi ve herkesimi bu zulmün karşısında yer almaya davet ediyoruz" diyerek, sözlerine son verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sağlık-Sen'den IŞİD'e Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement