Sağlık-Sen Günak'la yoluna devam edecek - Son Dakika
Güncel

Sağlık-Sen Günak'la yoluna devam edecek

Sağlık-Sen Günak\'la yoluna devam edecek

İki adayın başkanlık için yarıştığı Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Genel Kurulu'nda başkanlığa Faruk Günak seçildi.

27.10.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şanlıurfa Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı.

Dedeman Otel'de yapılan kurulda Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanlığı için Faruk Günak ile Abdulkadir Yabir yarıştı. Kurulun sonunda 158 delegeden 94 delegenin oyunu alan Faruk Günak sendikanın şube başkanlığına seçildi.

Genel kurul, divan üyelerinin seçilmesiyle başladı. Daha sonra kurulda konuşan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkan Vekili İbrahim Demir, sendikanın faaliyet raporundan örnekler verdi.

Demir, "Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi kurulduğu günden itibaren üye sayısını büyük bir hızla arttırmış, bugün 3 bin 893 üyesiyle çalışanların en fazla üyeye sahip iller arasında olduğu konumunu devam ettirmektedir. Milletimiz değerleriyle çalışan sendikamız, milletimizin teveccühünü kazanarak elinde bulundurduğu yetkiyi yine çalışanların hakları ve selameti için kullanmaktadır. Böyle olunca da Sağlık-Sen'e olan destek çığ gibi büyüyerek devam etmektedir. Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak üyelerimizin sosyal ve ekonomik ve özlük hakları konusunda birçok kazanımlar elde ettik. Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi üyeleri adına açtığı ve kazandığı birçok dava da diğer illere emsal olmuştur. Ve bu kazanımların yasalaşmasını sağlamıştır. Şubemiz birçok etkinlik düzenleyerek, üyelerimizin moral ve motivasyonunu yükselterek birbirleriyle kaynaşmasını sağlamıştır. Toplu konut projesinde öncelik yaparak üyelerimizin ev sahibi olmasını sağlamıştık. Sağlık-Sen'in Şanlıurfa'da kurumsallaşması, itibar kazanması adına çalışan teşkilatımızı diri tutmayı, organizasyon kabiliyetini arttırmayı, sağlık çalışanlarımızın sorunlarını sorun merkezinde çözmeyi düstur edinip birlik ve beraberliğimizin yollarını aradık" diye konuştu.

'BİRÇOK VESAYETTEN KURTULMUŞ OLDUK'

Memur-Sen'in Türkiye'nin demokratikleşmesine öncülük yaptığını, barış süreciyle birlikte kazanılan hakların daha da ileriye gitmesi için çalışacaklarını vurgulayan Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, "Emeğin ve ekmeğin büyütülmesi için mücadele etmiş kamu görevlilerinin özlük ve maddi haklarının iyileştirilmesi için büyük bir emek sarf ederek, tüm kamu emekçilerinin haklarını Memur-Sen olarak savunmaktayız. Bu yönüyle emek olmanın yanında aynı zamanda Memur-Sen bir özgürlük hareketidir. Davaya sadakat ve samimiyetinden taviz vermeden hedeflerimize ulaşmak için hem milletimizle hem de kamu görevlileriyle aynı istikamete doğru yol almaya devam etmekteyiz. 12 Eylül 2010 referandumuyla yasakları kaldırarak, bireylerin haklarını arttırarak, kendini milletin vasisi gören devletten, milleti kendi kendini yönetmekten yoksun gören zihniyetten kurtarmış oluyoruz. İfade, düşünce, inanç ve girişim özgürlük alanı gelişerek, yaygınlaştı. Vasiyeti topyekun kaldırmasak da yüzde 90 inşallah vesayetten kurtulmuş olduk. Yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasının, kurumsallaşmasının anahtarı eğitimdir. Eğitimin anahtarı da insanı önceleyen, özgürleştiren ve kendisi olma fırsatı veren müfredatıdır" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA PAYI

"Burada bu seçim sürecinin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diyerek konuşmasına başlayan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Kaya, ise "İnşallah seçim sonucunda da Sağlık-Sen'in daha güçlü bir şekilde, Urfa'da en güzel sendikacılığı Türkiye'ye göstereceğine inanıyorum. Bunun yanında bazı sendikal çalışmalara da değinmek istiyorum. 4-5 ay önceki Türkiye buluşmamızda Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin Bey, yıpranma payıyla alakalı düşüncesini her platformda dile getireceğini söylemişti. Cenabı Allah nasip etti. Bugün cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan bizim ebeler, hemşireler programıma geldi. İlk defa bir sendikayı ziyaret etti, orada bizlerle buluştu. İlk geldiğin de 'sizler umudun adısınız' dedi. 'Sizler umudun adısınız' derken çok güzel bir mesaj verdi. Bu bizi mutlu etti ama bizim her yerde verilmiş bir tensil vardı. Bir kaza olduğunda oraya polis, gazeteci ve sağlık görevlisi gidiyor. Polisin yıpranma payı var, gazetecinin yıpranma payı var ama sağlık çalışanın yıpranma payı yoktu" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapılan görüşme sonrasında her beş yıla bir yıl yıpranma hakkının sağlık çalışanlarına verildiğini belirten Kaya, bunun yanında sağlık çalışanlarına yüksek lisans tamamlama gibi imkanların da sağlandığını kaydetti.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından sendikanın faaliyet raporu okundu. Daha sonra 158 delegenin katıldığı kurulda toplam 154 delege oy kullandı. Seçimde Faruk Günay 94 oy alırken rakibi Abdulkadir Yabir ise 64 oy aldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sağlık-Sen Günak'la yoluna devam edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement