Şahin'den Bossan'a Övgü Yağdı - Son Dakika
Yerel

Şahin'den Bossan'a Övgü Yağdı

Şahin\'den Bossan\'a Övgü Yağdı

Türkiye’nin önde gelen halı firmalarından Bossan’ı ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve OSB Başkanı Deniz Köken çeşitli incelemelerde bulundu.

22.06.2016 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önde gelen halı firmalarından Bossan'ı ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve OSB Başkanı Deniz Köken çeşitli incelemelerde bulundu. Gaziantep'in bir dünya kenti olduğunu ifade eden Bossan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in gerçekleştirdiği hizmetlerle kentin önemli hamleler yaptığını ifade ederek Şahin'e teşekkür etti.

Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve OSB Başkanı Deniz Köken Bossan Halı'yı ziyaret ederek 105 ülkeye halı ihracatı gerçekleştiren kurumun çalışmaları hakkında Bossan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan'dan bilgi aldı. Halı sektörünün Türkiye'de ki önde gelen firmaları arasında yer alan ve ekonomiye gerçekleştirdiği ihracatlar la önemli katma değer sağlayan Bossan Halı'nın tarihçesi hakkında Şahin'e bilgi veren Mehmet Bostan Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le başlayan yeni kent vizyonunun önemine de değindi. Dünyanın birçok ülkesini ziyaret ettiklerini ve dünya kenti olarak bilinen kentlerle yarışan bir Gaziantep'te yaşamanın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Mehmet Bostan, "Gaziantep üreten, çalışan ve üretimini dünyaya pazarlayan Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birisidir. Şahin'in göreve gelmesiyle birlikte Gaziantep'in vizyonunda da önemli bir değişim başlamış olduğunu bizzat ziyaret ettiğimiz dünya kentleriyle kıyaslayınca daha iyi anlıyorum. Bir sanayi kenti olan Gaziantep'in diğer sektörlerde ve alanlarda da dengeli bir şekilde gelişmesi elbette Başkanımızın emek ve çabalarının ürünü. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep'te bulunan Ortadoğu Fuar Merkezinin yer sorununa Şahin'in çözümler ürettiğine de dikkat çeken Bostan, "Gaziantep fuar alanının genişletilmesi ve geliştirilmesiyle fuarlar kenti olma yolundaki çabasını hızlandıracaktır. Başkanımız tarafından Karataş, İpekyolu ve İbrahimli 'de yapımı gerçekleştirilen köprülü kavşaklarımız gerçekten Gaziantep'e yakışan ve bu bölgelerdeki trafiği rahatlatan kavşaklar oldu. Böyle kalıcı eserler bırakmak çok güzel. Şahsınızda sizleri ve ekibinizi kutluyorum. OSB Başkanımız Deniz Köken'i de yeni görevinden dolayı kutluyor, adil bir şekilde hizmetler gerçekleştirmesini bekliyoruz. OSB'nin buna gerçekten çok ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

DÜNYANIN HALISINI DOKUYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'de halı sektöründe dünya lideri Gaziantep'in bu unvanı Bossan gibi büyük firmaların emek ve çabalarıyla aldığını ifade ederek Bossan Halı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan ve Yönetim Kurulu üyeleri Şevki Bostan, Halit Bostan ile Mustafa Bostan'ı kutladı. 105 ülkeye halı ihraç eden Bossan Halı'nın temelinin 1950'li yıllara dayandığını da sözlerine ekleyen Mehmet Bostan kutnu kumaşı üretim tezgahlarından bu gün dünyanın en modern üretim tesislerine ulaştıklarını ifade ederek, " 1998 yılında Entegre tesis olma yolunda karar alan firmamız, 2000 Yılında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde Son Teknoloji Polipropilen iplik ve Polyester İplik tesisini kurmuştur. Bugün gelinen noktaya bakıldığında Son sistem tam bilgisayar donanımlı dokuma tezgahlarını yenileyerek, "dünyanın halısını dokuyoruz" sloganıyla Dünya devleri arasında yerini almıştır. Üretiminin yüzde 90 gibi büyük bir bölümünü 105 Ülkeye ihracat yapan firmamız yaklaşık 1000'in üzerinde istihdam sağlamaktadır" diye konuştu.

Şahin'e üretim tesisleri hakkında da bilgiler veren Mehmet Bostan hizmetlerinden dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibini kutladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahin'den Bossan'a Övgü Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement