Şahin: Esnaf Mağdur Olmayacak - Son Dakika
Yerel

Şahin: Esnaf Mağdur Olmayacak

Şahin: Esnaf Mağdur Olmayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle yurt genelinde başlatılan ve bunun sonucunda da Gaziantep’te de 4 kişinin hayatını kaybettiği gösterilere ilişkin NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

11.10.2014 17:52

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle yurt genelinde başlatılan ve bunun sonucunda da Gaziantep'te de 4 kişinin hayatını kaybettiği gösterilere ilişkin NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, Gaziantep'te işyerleri zarar gören esnafın zararlarının karşılanacağını söyledi. Fatma Şahin, ayrıca, olaylarla ilgili olarak Gaziantep'te 25 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 5'inin de tutuklandığını açıkladı.

Zarar gören işyerleriyle ilgili olarak şu anda hasar tespit çalışmalarının yapıldığını söyleyen Şahin, "Çalışmalar tamamlandığında işyerleri zarar gören vatandaşımızın zararı karşılanacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ayrıca çıkan olaylarla ilgili de 25 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınan 25 kişiden 5'inin de tutuklandığını açıklayan Şahin, olayların gereken adli ve idari takibinin de yapılmakta olduğunu dile getirdi.

GAZİANTEPLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep Valiliği'nde sağduyu çağrısı yaptıklarını ve bu çağrının olumlu karşılandığını da belirten Fatma Şahin, Gaziantepli vatandaşların bu çağrıyı dikkate aldığını vurguladı. Şahin, "Sağduyu çağrısına uyan Gaziantepli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Şahin, kent merkezinde bulunan ya da ilçelerdeki çadır kentlerde yaşayan Suriyeli vatandaşlarla ilgili herhangi bir sorun olmadığının altını çizerken, Suriyeli vatandaşlarla ilgili her konunun da kontrollerinde olduğunu belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çıkan olaylarda evinin penceresinde perdesini kapattığı sırada vurulan Sevgi Alıcı'nın taziyesine gitti. Şahin, burada acılı aile bireylerinin acılarını paylaştı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahin: Esnaf Mağdur Olmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement