Şahinbey'in Kuran Kurslarından 8 Bin 802 Kursiyer Mezun Oldu - Son Dakika
Yerel

Şahinbey'in Kuran Kurslarından 8 Bin 802 Kursiyer Mezun Oldu

Şahinbey\'in Kuran Kurslarından 8 Bin 802 Kursiyer Mezun Oldu

Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren 48 sosyal tesiste yaz okulları kapsamında Kuran-ı Kerimi Öğrenme ve Yaşama kursuna katılarak kursu başarıyla tamamlayan 8 bin 802 kursiyer için mezuniyet programı yapıldı.

13.08.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren 48 sosyal tesiste yaz okulları kapsamında Kuran-ı Kerimi Öğrenme ve Yaşama kursuna katılarak kursu başarıyla tamamlayan 8 bin 802 kursiyer için mezuniyet programı yapıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kursiyerlere Kuran-ı Kerim hediye etti.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, daire müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan tören, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Kursiyerlerin ilahi ve şiirleriyle devam eden törende kursiyerlere hitap eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sözlerine Kuran-ı Kerim öğrencilerini tebrik ederek başladı. Başkan Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi bünyesindeki 73 sosyal tesisin 48'inde Kuran-ı Kerim kursu açıldığını belirterek, "Bizim 73 sosyal tesisimiz var. Buralarda 40 binin üzerinde kursiyerimize 30 ayrı branşta eğitim vermekteyiz. Bizim amacımız devletimizin kurduğu Milli Eğitim Bakanlığı'na destek olmak. Gaziantep şu anda maalesef eğitim noktasında hak ettiği yerde değil. Onun için özellikle kurslarımızda, Fen Lisesine hazırlık kursları, üniversiteye hazırlık kursları, meslek edindirme kursları, yabancı dil kursları, müzik kursları başta olmak üzere 30 ayrı branşta kurslar veriyoruz. Şu ana kadar tesislerimizden 206 binin üzerinde vatandaşımız yararlandı ve aktif kursiyer sayımız şu anda 40 bin. Yine bu yıl üniversiteye hazırlık kurslarımıza katılan öğrencilerimizden bin 100 tanesi üniversiteye yerleşti ve yüzde 78'lik bir başarı elde ettik. Bu çok önemli bir şey, ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

26 BİN KURAN-I KERİM DAĞITILDI

Şahinbey Belediyesi olarak yaz kurslarına önem verdiklerini ifade eden Tahmazoğlu şöyle konuştu:

"Bu yıl Yaz Kuran Kurslarımıza katılan 8 bin 802 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizi kutluyor ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum. Kuran-ı Kerim dinimizin temelidir. Kuran-ı Kerim, öğrenmek, bilmek ve yaşamak çok önemli. Sadece Kuran-ı Kerim değil ilmihal dersleri, siyer dersleri yaz kurslarımız bünyesinde öğrencilere verildi. Şimdiye kadar 60 binin üzerinde vatandaşımız Kuran-ı Kerim kursumuzdan faydalanmış durumda. Son 3 yıldır da Kuran-ı Kerim dağıtıyoruz ve şu ana kadar 26 binin üzerinde Kuran-ı Kerim dağıtmış durumdayız. Eğitime desteklerimiz sadece bu kurslarla sınırlı değil. Başarıyı ödüllendiriyoruz. Bugüne kadar okul birincisi öğrencilerimize 1000 adet diz üstü bilgisayar dağıttık. Yine üniversite sınavlarında Gaziantep birincisi olan iki öğrencimize araba hediye ettik. Bunun yanı sıra 12 bin başarılı öğrencimizi Çanakkale'ye götürdük. İnşallah önümüzdeki ay yine 10 bin öğrencimizi daha Çanakkale'ye götüreceğiz onun hazırlıklarını yapıyoruz. Biz öğrencilerimizi seviyoruz. Her zaman onların yanındayız"

KAYMAKAM YILMAZ, "KURSİYERLER UMARIM KURAN-I KERİMİ HAYATLARINDA REHBER OLARAK KULLANIR"

Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ise mezun olan kursiyerlerin yanında olduklarını belirterek, "Şahinbey Belediyemizin sosyal tesislerinden mezun olmaya hak kazanan sevgili öğrencilerimizle birlikte olmak için buradayız. İnşallah bu tür etkinliklerde hep birlikte olacağız. İnşallah kursiyerlerimiz buradan aldıkları Kuran-ı Kerimleri hayatlarında bir rehber olarak kullanır. Herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, törene katılan öğrenciler Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun elinden Kuran-ı Kerimlerini ve mezuniyet belgelerini aldılar. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey'in Kuran Kurslarından 8 Bin 802 Kursiyer Mezun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement