Şahinbey Sanayi Sitesi'ne 810 Esnaf Taşındı - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Sanayi Sitesi'ne 810 Esnaf Taşındı

Şahinbey Sanayi Sitesi\'ne 810 Esnaf Taşındı

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Şahinbey Sanayi Sitesi’ne 810 esnaf taşındı.

27.07.2015 15:05

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Şahinbey Sanayi Sitesi'ne 810 esnaf taşındı. Yeni işyerlerinde kurban keserek çalışmaya başlayan esnaf Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

Şahinbey Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm bölgesinde yer alan Eski Garajlar'daki oto tamirci esnafının taşınması için yaptırılan ve esnafa 10 yıl vadeyle verilen Şahinbey Sanayi Sitesi'ne taşınmalar tamamlanmak üzere.

KURBAN KESEREK KUTLADILAR

320 bin metrekare alan üzerine yapılan ve bin 16 işyerinden oluşan Şahinbey Sanayi Sitesi'nde ki 810 işyerine taşınmalar tamamlandı. Daha önce dar işyerleri ve yollardan şikayet eden esnaf ise yeni işyerlerini kurban kesip toplu yemek vererek kutladı. Yeni işyerlerine kira öder gibi uygun koşullarda sahip olan esnaf Şahinbey Belediyesi'ne ve Başkan Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederken, kalan esnafın da birkaç gün içinde taşınacağı belirtildi.

"TAŞINMALARLA BİRLİKTE TRAFİK VE SES KİRLİLİĞİ KAYBOLDU"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Eski Garajlar'daki taşınma işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanacağını belirterek, "Oto tamirci esnafımız için yaptırdığımız Şahinbey Sanayi Sitesi'ne şu ana kadar 810 esnafımız taşındı. Geriye kalan esnafımız ise önümüzdeki günlerde taşınacak ve Eski Garajlar bölgesindeki oto tamircilerimiz tamamen buradan kalkmış olacak. Daha sonra burada kentsel dönüşüm çalışmalarımız başlayacak. Taşınmalarla birlikte bu bölgede ki trafik keşmekeşliğinin ve gürültü kirliliğinin kaybolduğunu görmek mümkün. Eski Garajlar bölgesi uygulanacak olan kentsel dönüşüm ile birlikte kentin yeni cazibe merkezi olacaktır. Bunun yanı sıra yine Kahvelipınar, Kıbrıs, Yazıcık ve Perilikaya gibi mahallelerimizde de kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız vatandaşlarımızın yaşam kalitesi yüksek olan donatılı konutlarda yaşamasını sağlamak. Bu vesileyle yeni işyerlerinde çalışmaya başlayan bütün esnafımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Mahalle halkı ise uzun yıllardır yaşanan ses ve çevre kirliliğinin kalmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Sanayi Sitesi'ne 810 Esnaf Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement