Sakarya'da Yasa Dışı Dinleme Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Yasa Dışı Dinleme Davası Başladı

SAKARYA Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan, eski emniyet müdürlerinin de yargılandığı 'yasa dışı dinleme' davasının ilk duruşmasında 2 polis müdürünün de davada aynı avukatı görevlendirdiği görülünce 'menfaat çatışması olabilir' gerekçesiyle dava ileri bir tarihe ertelendi Emniyet Müdürlüğü'nde 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından, yasa dışı telefon dinlemeleri yapıldığı iddiaları üzerine İzmir Emniyet Müdürü iken görevden alınan Ali Birkay ile Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubu hakkında Sakarya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine başlandı.

22.04.2015 11:30

SAKARYA Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan, eski emniyet müdürlerinin de yargılandığı 'yasa dışı dinleme' davasının ilk duruşmasında 2 polis müdürünün de davada aynı avukatı görevlendirdiği görülünce 'menfaat çatışması olabilir' gerekçesiyle dava ileri bir tarihe ertelendi

Emniyet Müdürlüğü'nde 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından, yasa dışı telefon dinlemeleri yapıldığı iddiaları üzerine İzmir Emniyet Müdürü iken görevden alınan Ali Birkay ile Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubu hakkında Sakarya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine başlandı.

Sakarya'da Emniyet Müdürülüğü'nce son 5 yılda 2 bin 800 kişinin yasa dışı dinlendiği iddiasıyla açılan davanın dün yapılan ilk duruşmasına Sakarya eski Emniyet Müdürleri Ali Bilkay ve Mustafa Aktaş katılmazken, açığa alınan İstihbahat Şubesi eski Müdürü Murat Akça ve dinleme yaptıkları iddia edilen 7  polis memuru mahkemede hazır bulundu.

MENFAAT ÇATIŞMASI

Duruşmada mahkeme heyeti, şikayetçilerin ifadelerine başvurdu. Sanık eski emniyet müdürlerinin ikisinin de avukat Mehmet Orhan Gür'ü görevlendirmeleri nedeniyle 'menfaat çatışması' olabileceği düşüncesiyle ifade alınmadı ve avukat değiştirilmesine karar verildi.

Meslekten ihraç edilen şube müdürü ve eski emniyet müdürleri ile diğer 8 sanık polis memuru için yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verildi. Duruşma bu gerekçelerle ileri bir tarihe ertelendi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde son 5 yılda aralarında 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasında konuşmaları kaydetmek' suçundan çıkarılan kararla Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Atabek, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve çok sayıda emniyet mensubunun 'Terör örgütü ve organize suç örgütü mensubu' olduğu gerekçesiyle dinlendiği iddia edilmişti.

- Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Yasa Dışı Dinleme Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement