Sakin Şehir" Cazibe Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Sakin Şehir" Cazibe Merkezi Olacak

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mazhar Bağlı, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'yi cazibe merkezi haline getirerek dünyaya tanıtılması için çalışma yapacaklarını belirtti.

06.05.2015 16:05

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mazhar Bağlı, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'yi cazibe merkezi haline getirerek dünyaya tanıtılması için çalışma yapacaklarını belirtti.

Bağlı, tarihi dokusu, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistin yoğun ilgi gösterdiği Halfeti'de gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin Türkiye'nin en eski yerleşim birimlerinin başında geldiğini söyledi.

Turizm sezonun başlamasıyla ilçede ciddi bir yoğunluğun oluştuğunu ifade eden Bağlı, Halfeti'nin kendine özgü jeolojik ve sosyolojik yapısı ile öne çıktığını belirtti.

Bağlı, bölgede yer alan tarihi eserlerin rehabilite ve cephe iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını aktararak, kısa süre sonrada bölgede sokak iyileştirme ve destinasyon çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

Halfeti'nin kendine özgü bir iklim yapısının olduğunu ifade eden Bağlı, şöyle devam etti:

"Halfeti bir mikro klima alanı değişik meyve, sebze ve bitkinin yetişebildiği kendine özgü bir iklimi bulunan bir yerdir. Bir diğer özelliği ise baraj sularının su ve dalış sporlarının elverişli hale getirmiş olmasıdır, bu alanda önemli projeler hazırlayacağız. Halfeti'nin tanıtımına katkı da bulunacak çalışmalarımızı artıracağız. Halfetililerin sorunlarını Meclise taşıyacağız. Halfeti'yi cazibe merkezi haline getirerek Dünya'ya tanıtılması için adımlar atacağız. Gülü, camisi, taş evleri ve kendine özgü mimarisiyle farklı sosyolojik yapıları içerisinde barındıran toplumsal yapısıyla en önemli ve güzide merkezlerinden birisi olacaktır. Gerek tur operatörleri ve farklı alanlarda hizmet sunan sektör temsilcileriyle görüşmeler yaparak Halfeti'yi önemli bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışacağız."

Bağlı, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından ilçenin bir kaç yıl önce "Sakin şehir" ağına dahil edildiğini hatırlatarak, dünyada söz konusu ağa dahil olan çok az yerleşim yerinin bulunduğuna dikkati çekti.

Söz konusu ağ dahilinde bölgenin bir marka şehir unvanı alabilmesi için de ciddi çaba göstereceklerini aktaran Bağlı, Halfeti'nin dünyada görülmesi gereken ender yerlerden birisi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakin Şehir' Cazibe Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement