Saklıkent Kar Şenlikleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Saklıkent Kar Şenlikleri Başladı

Saklıkent Kar Şenlikleri Başladı

Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Saklıkıent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları" başladı.

28.02.2015 14:58

Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Saklıkıent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları" başladı.

Aynı anda dört mevsimi bir arada yaşayan Antalya'da Konyaaltı Belediyesi tarafından Saklıkent'te "Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları" düzenlendi. Programların açılışını yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'da hem deniz keyfi hem de kar keyfinin aynı anda yaşanabildiğini söyledi.

ÖZGECAN UNUTULMADI

Kayak yarışları öncesi Saklıkent'e gelenler karın keyfini çıkarırken, 30 kayakçı yarışma öncesi Mersin'de yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için pankart açarak kadına şiddete ve kadın ölümlerine tepki gösterdiler.

30 Mart seçimleriyle beraber Saklıkent ve 10 köyün Konyaaltı Belediyesi'ne bağlandığını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "İlk kar yağdı andan itibaren, bütün kurum ve kuruluşlarla böyle bir organizasyonu düzenlemeye karar verdik. Bu sene ilkini gerçekleştiriyoruz. Bu konuyla ilgili önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün güzel bir sözü vardır, 'Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir'. Şu an Saklıkent'teyiz 35 dakika sonra da Antalya'da denizdeyiz. Allah'ın böylesi güzel bir şeyi bize bahşettiği yerde yaşıyoruz" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇLERDE SAHİLLE BURAYI BİRLEŞTİRECEĞİZ"

Akdeniz Üniversitesi ile birlikte beş üniversite kardan adam yapacaklarını da söyleyen Başkan Böcek, "İki günlük etkinliklerde inşallah bütün kar severlerle güzel bir gün geçiririz. Bugün 45 yaş üstü sporcularımız yarışacak. İnşallah onlar da sonuçlarını alacaklar. Pazar günü itibariyle de 13-16-18 yaş üstü sporcular yarışacak. Geleneksel hale getireceğiz festivalimizi. Önümüzdeki süreçlerde sahille burayı birleştireceğiz. Buradan kayakçımız kayışını bitirince sahilde de inşallah denize girecek" dedi.

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi ile birlikte beş üniversitenin öğrencileri de 9 farklı hayvanın kardan heykelini yapmak için çalışmalarına başladılar. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saklıkent Kar Şenlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement