Saldırı Öncesi Uyaran ABD'den "Tesadüf" Açıklaması Geldi - Son Dakika
Güncel

Saldırı Öncesi Uyaran ABD'den "Tesadüf" Açıklaması Geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, saldırı öncesi Amerikalılara uyarı yaptıklarını söyledi. "Özel bir istihbaratımız yoktu." dedi.

30.06.2016 00:40  Güncelleme: 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen ve 41 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısından kısa süre önce Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yayımladıklarını hatırlattı ve "Ancak, 'Amerikalılar Türkiye'ye seyahat etmesin' demiyoruz." ifadesini kullandı.

"TESADÜFEN UYARDIK"

Toner, düzenlediği günlük basın toplantısına, İstanbul'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerini ileterek başladı.

Saldırıdan bir gün önce, pazartesi günü "tesadüfen" Türkiye'ye yönelik bir seyahat uyarısı yayımladıklarını kaydeden Bakanlık Sözcüsü Toner, bunun 29 Mart'ta yayımlanan önceki uyarının yerini aldığını söyledi.

"AMERİKALILAR TÜRKİYE'YE SEYAHAT ETMESİN DEMİYORUZ"

Mark Toner, şunları kaydetti:

"Bu uyarıda terör gruplarının ABD vatandaşlarına yönelik artan tehditlerine işaret ettik ve aşırıcıların sadece Türkiye'de değil, Avrupa genelinde havaalanları ve ulaşım merkezlerini hedef aldığı uyarısında bulunduk. Biliyorsunuz Türkiye'de birçok terör saldırısı da meydana geldi. Ama 'Amerikalılar Türkiye'ye seyahat etmesin' demiyoruz. Böyle bir durumda, ister Paris'teki gibi olsun, ister Brüksel'deki terör saldırılarından sonra Amerikan vatandaşlarına güncel bilgileri edinmeleri, temkinli olmaları ve bulundukları yerde durumun, tehdidin farkında olmalarını hatırlatıyoruz."

ÖZEL BİR İSTİHBARATIMIZ YOKTU"

Toner, seyahat uyarısını yayımladıklarında "yakında olabilecek bir saldırı tehdidini bilip bilmediklerinin" sorulması üzerine, "Hayır. Yakında meydana gelebilecek veya harekete geçmeyi gerektirecek bir istihbaratımız yoktu." yanıtını verdi.

"Böyle bir bilgimiz olsaydı tabii ki bunu Türk makamlarıyla paylaşırdık ama yoktu" diyen Toner, NATO müttefiki ve ortak olarak Türkiye ile her zaman istihbarat paylaşımı yaptıklarını, ancak özel bir tehdide dair bilgileri bulunmadığını dile getirdi.

Toner, ancak 29 Mart'taki uyarıya kıyasla son uyarının yayımlandığı pazartesi günü itibarıyla "daha fazla tehdit bulunduğunu" ifade etti.

Mark Toner, seyahat uyarısı ile Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı arasında bağ kurmanın doğru olmayacağını da aktardı.

Saldırı Öncesi Uyaran ABD\'den "Tesadüf" Açıklaması Geldi

Son Dakika Güncel Saldırı Öncesi Uyaran ABD'den 'Tesadüf' Açıklaması Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • hakan: Küfür tek millettir bizde öylelere karşı birlik olalım abd si ab si bir oluyorda biz neden olmuyoruz? BEN KAFİRE KARŞI VATANIM DİYORUM.. 18 0 Yanıtla
  • gazi: amerikanın parmagı oldugu kesin 2 0 Yanıtla
  • Ff: Ya anlamiyorum niye musluman bir ulkeye saldirirsin ya anlamiyorum. Git israile fln saldir. Ama saldiramazlar 2 0 Yanıtla
  • Gslii: Tesadufff evett ordan bakinca oyle burdan bakincaa farkli bisey 1 0 Yanıtla
  • BordoKlavyeli: Nerde bir çakallık var altında israil yada abd çıkıyor 1 0 Yanıtla
  • Biraz akıllı: Diyorsun ABD ...hava alanında sorun çıkınca kimin işine yarar onları araştırın yorumcular....ekonomik zorlukta kim sizden yardım karşılığı bir şeyler ister ona bir bakın .. Kimin hava alanını kullanır ticari işlerle uğraşanlar ona bakın 1 0 Yanıtla
  • kral: doru tesadüff !!!!! 0 0 Yanıtla

Advertisement