Salihli 2.Deve Güreşi Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Güncel

Salihli 2.Deve Güreşi Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Salihli Belediyesi tarafından düzenlenen Salihli 2.Deve Güreşi Festivali, baharda kalan güzel bir günde panayır havasında çevre il ve ilçelerden gelen binlerce seyircinin katılımıyla gerçekleştirildi.

29.02.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda himayelerinde gerçekleştirilen Salihli 2.Deve Güreşi Festivalinde, Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden 125 güreşçi deve kıran kırana mücadele ederken deve güreşleri izleyenler tarafından çok beğenildi. Salihli'de bu yıl ikincisi düzenlenen ve festival coşkusunun yaşandığı Salihli 2.Deve Güreşi Festivaline, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Başkan Yardımcıları Yalım Şenkaya, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren ile binlerce vatandaş katıldı.

Salihli Belediyesi tarafından Barış Mahallesinde düzenlenen deve güreşlerini ücretsiz izleyen vatandaşlar, güzel havanın da etkisiyle hem aileleriyle birlikte piknik yaptı hem de nefes kesen güreşleri izledi. Salihli 2.Deve Güreşi Festivaline katılan tüm vatandaşları hoşgeldiniz diyerek selamlayan Belediye Başkanı Zeki Kayda, seyircilere Salihli 2.Deve Güreşi Festivali için özel olarak hazırlanan ve Yörük kültürünün bir geleneği olan sarıklardan dağıttı.
Salihli'de geçen yıl düzenlenen deve güreşlerinin büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Başkan Zeki Kayda, sosyal projelere her zaman destek olan Salihli Belediyesi tarafından bu yıl Salihli 2.Deve Güreşi Festivalinin düzenlendiğini belirterek,"Salihli'de ilkler yaşanmaya devam ediyor. Belediye olarak gelenek ve göreneklerimizden olan deve güreşlerinin bu yıl ikincisini düzenledik. Görüyorum ki vatandaşlarımız bugün keyifli bir gün geçirdi. Belediye olarak bu tür organizasyonları düzenlemeye devam edeceğiz. Salihli, 2016 yılında yapacağımız projeler ile daha da güzelleşecek. Salihli ve sizler her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz"diye konuştu.

BAŞKAN KAYDA'YA SEVGİ SELİ

Salihli 2.Deve Güreşi Festivaline katılan vatandaşlar, Belediye Başkanı Zeki Kayda'ya yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Vatandaşların kendisine gösterdiği sevgi gösterilerini karşılıksız bırakmayan Başkan Kayda, güreş alanını dolduran ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖDÜLLER BAŞKAN KAYDA'DAN

7 den 70 'e binlerce kişinin izlediği Salihli 2.Deve Güreşi Festivalinde, Salihli Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık, Şehit Aileleri ve Deveciler Dernek Kupası olmak üzere beş kategoride deve güreşleri yapıldı. Güreşleri kazanan deve sahiplerine kupaları, Başkan Zeki Kayda ile Başkan Yardımcıları tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Salihli 2.Deve Güreşi Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement