Sally Ride Earthkam" Projesi - Son Dakika
Yerel

Sally Ride Earthkam" Projesi

Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki, Nurdoğdu Ortaokulu öğrencileri, "Sally Ride EarthKam" adlı proje kapsamında NASA'nın veri tabanı üzerinden uzaydan dünyanın herhangi bir yerinin fotoğrafını çekme imkanını elde etti.

18.02.2015 13:24

Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki, Nurdoğdu Ortaokulu öğrencileri,  "Sally Ride EarthKam" adlı proje kapsamında NASA'nın veri tabanı üzerinden uzaydan dünyanın herhangi bir yerinin fotoğrafını çekme imkanını elde etti.

Proje danışman Mustafa Oğuz İbiş, AA muhabirine açıklamada, proje kapsamında NASA'nın alanında uzman öğretmenler ve öğrenciler için hazırlamış olduğu Sally Ride EarthKAM adlı projesine Nurdoğdu Ortaokulu olarak müracaat ettiklerini söyledi.

Müracaatlarının kabul edilmesiyle Uluslararası Uzay İstasyonunda bulunan yüksek çözünürlüklü kameraların öğrenciler tarafından kullanmasına izin verildiğini ifade eden İbiş, öğrencilerin dünyanın herhangi bir koordinatında bulunan yerleşim yerini, yüksek çözünürlüklü olarak fotoğrafladığını belirtti.

Projenin astronomi, uzay ve coğrafi bilimlere ilgisi olan ve sistematik çalışan 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan bir ekiple gerçekleştirdiklerini vurgulayan İbiş, "Dünyada 910 okulun katıldığı bu etkinliğe öğrencilerimizin katılması ve ilçemizi başarıyla temsil etmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Proje, temel anlamda öğrencilerin dünyamızı keşfetmelerini ve dünya üzerinde gerçekleşen meteorolojik olayları gözlemlemesi amacıyla öğrencilere sağlanan bir imkandır" şeklinde konuştu.

Periyodik olarak düzenlenen ve 14-17 Nisan 2015 tarihinde tekrarlanacak etkinliğe katılmak isteyen okulların https://earthkam.ucsd.edu/ internet adresinden başvurularını yapabileceklerini belirten İbiş, projede yer alan öğrencilere katılım sertifikası dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sally Ride Earthkam' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement