Şampiyonluğunu Türkiye'ye Armağan Etti - Son Dakika
Spor

Şampiyonluğunu Türkiye'ye Armağan Etti

İrlanda'da düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda gençler kategorisinde birinci olan Tatvanlı sporcu Abdulselam Kurt, şampiyonluğunu Türkiye'ye armağan etti.

06.09.2016 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İrlanda'da düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda gençler kategorisinde birinci olan Tatvanlı sporcu Abdulselam Kurt, şampiyonluğunu Türkiye'ye armağan etti.

Abdulselam Kurt, antrenörü Ömer Uğur ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şahin Kardaş'a makamında ziyarette bulundu.

Genç sporcu, burada yaptığı açıklamada, başarı elde etmek için çok çalıştığını söyledi.

Dünya şampiyonu olarak Tatvan'a döndüğü için çok mutlu olduğunu anlatan Abdulselam Kurt, şöyle konuştu:

"Bu başarıyı yakalamak için uzun süre çalıştım. Allah'a şükürler olsun ülkemizi, ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil ederek büyük bir başarı elde ettim. Bu başarıyı öncelikle aileme ve hocalarıma borçluyum. Ayrıca bu başarımı ülkeme ve ilçeme armağan ediyorum. İnşallah bundan sonraki hedefim daha çok çalışarak büyükler kategorisinde dünya şampiyonu olmak."

Abdulselam Kurt'un antrenörü Ömer Uğur ise sporcusunun daha önce de birçok başarıya imza attığını kaydetti.

Uzun süre, disiplinli şekilde Dünya Şampiyonası'na hazırlandıklarını aktaran Uğur, "Abdulselam Kurt'un dünya şampiyonu olması, bizi son derece sevindirdi ve gururlandırdı. Abdulselam bu sene farklı branşlarda da yine birçok başarıya imza atmıştı. Son başarısıyla da bu seriyi taçlandırmış oldu. Aynı zamanda okuluna da devam ediyor ve derslerinde de çok başarılı bir öğrencimiz. İnşallah daha nice başarılar kendisini bekliyor." ifadelerini kullandı.

Şahin Kardaş da Abdulselam Kurt'un dünya şampiyonluğunun hem ülkeye hem Bitlis'e hem de Tatvan'a hayırlı olmasını diledi.

Bu başarının diğer spor branşlarına da olumlu yansıyacağına inandığını kaydeden Kardaş, "Çünkü ilçemizde bu potansiyel var. Bu anlamda biz de sporcularımızın başarısı için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İnşallah antrenörlerimizin gayreti ve sporcularımızın azmi ile ilçemizde her alanda başarı bir gelenek haline gelecek." şeklinde görüşlerini belirtti.

Şampiyonluğunu Türkiye\'ye Armağan Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyonluğunu Türkiye'ye Armağan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement