Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Doğru yatırımlarla Samsun'u örnek ve konforu yüksek şehirlerden biri haline getirmeye devam edeceğiz" dedi.

08.01.2016 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Doğru yatırımlarla Samsun'u örnek ve konforu yüksek şehirlerden biri haline getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 2016 yılında kentin gelişmesine ve turizm altyapısına katkı sağlayacak birçok projeye başlayacaklarını söyledi.

Samsun'un turizm iddiası yüksek şehirlerden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu yatırımların şehrin tanıtımına, ekonomisine ve konforuna büyük faydalar sağlayacak. Doğru yatırımlarla Samsun'u örnek ve konforu yüksek şehirlerden biri haline getirmeye devam edeceğiz. 19 Mayıs, Terme ve Vezirköprü ilçelerinde üç büyük turizm projesine başlatacağız" dedi.

Samsun'un gelecekte turizm iddiası olan bir şehir haline gelmesini arzu ettiklerini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Turizm konusunda birçok avantaj ve potansiyelimiz var. Allah'ın bahşettiği güzellikleri turizm ürününe döndürmemiz, ona şekil, fon ve estetik verip insanların kullanabileceği bir değer haline getirmemiz lazım. Bununla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığından Terme'de Gölyazı Tabiat Parkı'nı aldık. Burada bir turizm destinasyonu, konaklama tesisleri, günü birlik geliş gidiş yerleri planlıyoruz. Vezirköprü Kanyonu'nun olduğu yere çok güzel değerler kazandıracağız. Yine Ondokuzmayıs Kuş Cenneti'ni çok güzel bir kupon, farklı ve güzel bir nokta haline getirmeye çalışıyoruz."

Müze konusunda kentin çok eksiği bulunduğunu, bunları 2016 yılında süratle gidereceklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Müzesi olmayan bir şehir, eğitim, kültür ve altyapısı zayıf şehir demektir. Buradan hareketle Devlet Demir Yolları atölyesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldık. Şimdi oraya Samsun Sanayi Müzesi yapacağız. Bunun yanında eski Yaşar Doğu Spor Salonunu Panorama 1919 Müzesi yapıyoruz. 7'den 70'e herkes bu müzeye girdiğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun başlayan ve Kurtuluş Savaşı'nın sonuna kadar ülke genelinde sürdürülmüş olan mücadelenin, kitaplarda yazılanlarını kısmen heykeller, kısmen elektronik gösterilerle cisimleştirerek insan üzerindeki etkisi yüksek bir ortam oluşturuyoruz. Telekom binasını da alırsak Toprak Mahsulleri Ofisi ile şehir stadı arasındaki yere çok güzel bir arkeoloji müzesi yapacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement